Trei parlamentari români au fost vizați de un grup de hackeri finanțați de guvernul chinez

Trei parlamentari din România au fost vizați de un grup de hackeri susținut de guvernul chinez. Potrivit Statelor Unite și Marii Britanii, grupul a acționat la nivel global, ca să strângă date despre guverne, politicieni sau alegători

27 mart. 2024, 12:53
Trei parlamentari români au fost vizați de un grup de hackeri finanțați de guvernul chinez

Hackerii sunt dați în urmărire internațională, iar unul dintre deputați a fost contactat de serviciile secrete din România, pentru a se stabili dacă date importante au fost compromise.

Cătălin Teniță de la REPER, Alexandru Muraru și fostul deputat Pavel Popescu, ambii de la PNL, au căzut victime ale campaniei de spionaj împotriva Alianței Interparlamentare pentru China. Acesta este un grup internațional din care fac parte mai mulți parlamentari și care se preocupă de modul în care țările democratice ar trebui să se raporteze la China.

Hackerii au luat în vizor grupul, iar la începutul anului 2021, aceștia au înregistrat zece conturi de pe care au trimis peste 1.000 de e-mailuri către persoanele care făceau parte din alianța ostilă Chinei.

Nu se știe câte persoane au deschis mailurile, însă cert este faptul că odată accesate, hackerii au putut obține date victime.

Acest grup a intrat în vizorul Beijingului pentru discursurile critice la adresa regimului comunist chinez și acuzațiile de încălcare a drepturilor omului.

Citește și: Vladimir Putin acuză Ucraina pentru masacrul din Moscova. „Ştim cine a comis această atrocitate, ceea ce ne interesează este sponsorul”