Trei persoane din Dolj, băgate cu forţa în carantină. Românii întorşi din Italia au minţit autorităţile

Trei persoane din judeţul Dolj, care s-au întors recent din Italia, au fost băgate forţat în carantină,  într-un centru special amenajat în Craiova. Potrivit autorităţilor, cele trei persoane sunt au venit din localitatea Sadova şi au ajuns în România pe cale terestră.   

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 06:18
Trei persoane din Dolj, băgate cu forţa în carantină. Românii întorşi din Italia au minţit autorităţile

Directorul DSP Dolj, Ludmila Prunariu, a declarat, pentru Mediafax, faptul că cele trei persoane au trecut prin Lodi, zonă de risc în Italia, dar că nu au declarat acest lucru la întoarcerea în țară.

Citeşte şi: Sute de romi s-au întors din Italia de teama coronavirusului. La vamă au minţit că vin din Germania

Medicul de familie din Sadova a descoperit că cei trei au mințit şi au anunţat autorităţile, care i-au căutat pe cei trei români la domiciliu şi i-au băgat în carantină.

„Dintre persoanele care au ajuns pe cale terestră în localități din județul Dolj, trei persoane din Sadova n-au declarat inițial, la intrarea în țară, că vin din această regiune. Discutând cu medicul de familie, așa cum este procedura, s-a aflat că au fost în regiunea Lodi, n-au spus exact unde.(…) Ele sunt persoane sănătoase, n-au niciun fel de simptomatologie, dar vor sta în carantină 14 zile”, a declarat Ludmila Prunariu, director DSD Dolj.

Citeşte şi: Adevărul despre carantină de pe aeroportul din Bucureşti. „Am fost în primul avion, doar minciuni”

Starea de sănătate a românilor va fi monitorizată şi verificată zilnic de către specialiști din cadrul DSP Dolj.

39 de persoane au ajuns din Italia, pe Aeroportul din Craiova

Este alertă în toată țara! Mii de români se întorc acasă din Italia de teama coronavirusului! Autoritățile iau mărsuri speciale și cetățenii care vin din localitățile afectate de virusul ucigaș trebuie să stea în carantină la domiciliu timp de 14 zile.  Românii suspecți de coronavirus vor fi duși în centre speciale de carantină. 

Noaptea trecută, 139 de pasageri care au ajuns din Italia pe Aeroportul Internaţional Craiova, au fost aşteptaţi de jandarmi, medici şi zeci de poliţişti. Toate persoanele, inclusiv membrii echipajului, au trecut prin filtre de control.

179 de persoane ar fi trebuit să ajungă duminică noaptea de la Bergamo la Craiova, însă 40 de călători au renunţat la călătorie înainte de a pleca din Italia, potrivit reprezentanţilor Aeroportului Craiova.

Echipaje de medici epidemiologi, dar şi specialişti de la Spitalul de boli Infecţioase au verificat toţi pasagerii imediat ce au coborât din aeronavă. Două ambulanţe au fost duse în apropierea pistei de aterizare, iar alte autospeciale SMURD aşteptau în afara aeroportului. Zeci de jandarmi şi poliţişti au asigurat paza.

Pasagerii au dat declaraţii în care menţionează zonele din care vin, iar cei care au avut contact cu zonele afectate de coronavirus din Italia vor fi duși cu autobuzele în oraşul Bechet unde vor fi cazați în internatul unui liceu din localitate. Aici vor fi monitorizați timp de 14 zile.Măsurile i-au surprins pe călători, deşi majoritatea purtau măşti medicale încă de la plecarea din Italia.