Trei sferturi dintre români, nemulţumiţi de Black Friday. Numărul plângerilor s-a triplat faţă de 2012

Peste 50% dintre români au făcut cumpărături de Black Friday, dar trei sferturi dintre aceştia au fost nemulţumiţi de oferte. Cele mai cumpărate produse cu ocazia acestei promoţii au fost electrocasnicele - 24%, iar valoarea medie a produselor cumpărate este cifrată între 100 şi 300 de lei.

RomaniaTV.net
06 dec. 2013, 13:36
Trei sferturi dintre români, nemulţumiţi de Black Friday. Numărul plângerilor s-a triplat faţă de 2012

Black Friday tinde să devină un fenomen în toată regula şi în ţara noastră. Românii îi acordă din ce în ce mai multă importanţă, dovadă fiind valul de reduceri şi oferte acordate de către magazine, dar şi numărul tot mai mare de clienţi aflaţi în căutare de chilipiruri.

Peste jumătate dintre români au cumpărat cel puţin un produs anul acesta cu ocazia reducerilor de Black Friday, faţă de doar o treime, cât s-a înregistrat anul trecut. Preferinţele românilor s-au îndreptat, ca de obicei, către aparatele electronice şi electrocasnice, dar şi laptopuri, calculatoare sau accesorii IT. Suma medie cheltuită de un român anul esta a fost de 935 lei.

Potrivit România TV, trei sferturi dintre clienţi s-au declarat totuşi nemulţumiţi de modul în care s-au acordat reducerile sau de modul în care au fost onorate comenzile, lucru reflectat şi în numărul de reclamaţii înregistrate la Protecţia Consimatorului, de trei ori mai multe decât anul trecut în aceeaşi perioadă. Dealtfel, la nivel naţional, 74% dintre clienţi s-au declarat nemulţumiţi de reducerile oferite de magazine.

CELE MAI CUMPĂRATE PRODUSE
Electrocasnice 24%
Calculatoare şi accesorii 18%
Electronice 13%

VALOAREA MEDIE A PRODUSELOR CUMPĂRATE
27%: 100 – 300 lei
16%: 300-500 lei
11%: 700-1000 lei

PROFILUL CUMPĂRĂTORULUI DE BLACK FRIDAY
Tineri cu vârsta între 25 şi 34 de ani – 28%
Căsătoriţi – 49%
Educaţie medie – 54%