Ministerul ucrainean de Interne: TREI TANCURI RUSEŞTI ne-au trecut graniţa VIDEO. UPDATE

Trei tancuri rusești au trecut granița ruso-ucrainiană, informează agențiile de presă citându-l pe ministrul de Interne al Ucrainei. Până la ora actuală, oficialităţile din Rusia  nu au dat niciun comunicat public referitor la această informaţie.

RomaniaTV.net
12 iun. 2014, 14:39
Ministerul ucrainean de Interne: TREI TANCURI RUSEŞTI ne-au trecut graniţa VIDEO. UPDATE

UPDATE: Preşedintele ucrainean s-a plâns lui Vladimir Putin de o presupusă incursiune a unor tancuri

Noul preşedinte ucrainean, Petro Poroşenko, i-a spus joi preşedintelui rus, Vladimir Putin, că presupusa incursiune a trei tancuri în teritoriul ucrainean este „inacceptabilă”, a anunţat un purtător de cuvânt.

„Poroşenko a calificat situaţia drept inacceptabilă”, a scris purtătorul de cuvânt al preşedintelui pe pagina sa de Facebook, făcând aluzie la informaţii potrivit cărora trei tancuri datând din perioada sovietică au intrat în teritoriul ucrainean dinspre Rusia, o acţiune dezminţită de Rusia.

„Preşedintele ucrainean i-a prezentat lui Vladimir Putin planul de soluţionare a situaţiei din sud-estul Ucrainei”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse.

Noaptea trecută trei tancuri Т-72 au trecut graniţa din partea Rusiei. Unul se află în localitatea Sniejnoie. Altele două au părăsit oraşul, dar au fost capturate de militarii ucraineni. Continuă lupta şi parvin informaţii că un tanc rusesc a fost scos din funcţie„, a declarat ministrul de interne de la Kiev, Arsen Avakov, citat de presa din Ucraina. 

Citeşte şi Separatiştii ucraineni declară că au oprit 40 de tancuri ucrainene lângă Lugansk

Potrivit datelor Centrului Inforesist, este vorba de tancuri Т-72. Acest tip de maşini nu este utilizat în armata ucraineană, în schimb continuă să fie folosite de forţele ruse. Informaţia a fost confirmată de militarii ucraineni din Operaţiunea Antitero, scrie Zerkalo Nedeli.

În ultimele două luni, în zona Lugansk au fost ucise 45 de persoane în confruntările dintre separatişti şi cei loiali Kievului, conform unui bilanţ anunţat recent de Ministerul Sănătăţii din Ucraina, în timp ce în regiunea Doneţk, numărul morţilor a depăşit 220 de morţi.