Lotul Râşnov – Cristian din Autostrada Bucureşti – Braşov a fost deschis circulaţiei VIDEO

Ministrul Transporturilor a anunţat că începând de joi şoferii pot circula pe tronsonul Râşnov - Cristian. Lucian Bode spune că în 2020 au fost daţi în trafic peste 90 de kilometri de autostradă, un maxim istoric al contractării de fonduri de către CNAIR.

17 dec. 2020, 10:42

Lotul Râşnov – Cristian din Autostrada București – Brașov (A3) a fost dat în trafic joi, 17 decembrie.

„Astăzi vom da în trafic tronsonul Predeal-Cristian, cu 7,3 kilometri cu profil de autostradă. Cred că dăm un semnal foarte important pentru faptul că Guvernarea liberală încheie anul 2020 cu aproximativ 90 de kilometri de autostradă dați în trafic, într-un an foarte greu, într-un an în care pandemia a afectat toate domeniile.

Am reușit să finalizăm în acest an un număr egal de kilometri cu cei finalizați în cei trei ani de guvernare socialistă, adică 96 de kilometri.

Anul 2020 a însemnat pentru Compania de Drumuri a însemnat din punct de vedere al contractării fondurilor un maxim istoric de aproape 8 de miliarde de euro.”, a precizat Lucian Bode, conform ştiripesurse.

CNAIR a postat pe contul de Facebook imagini video cu lotul Râșnov – Cristian.

 

Citeşte şi: Lucian Bode, despre Autostrada Transilvania: Sunt în lucru 110 kilometri. Peste 4 ani ne-am propus ca 160 de kilometri să fie daţi în trafic

Lotul Râşnov-Cristian include 6,3 km la profil de autostradă şi 3,6 km de drum naţional. Lucrările la acest sector de autostradă, efectuate de constructorul Alpenside, au început în luna mai a anului 2019.

Termenul oficial de execuţie este luna august 2021, dar constructorul şi-a asumat finalizarea lucrărilor înainte de data-limită.

Citeşte şi: Autostrada Nordului – Klaus Iohannis a promulgat legea de construire. Ce traseu are

Valoarea investiţiei este de 118 milioane de lei.

Segmentul de autostradă dintre Râşnov şi Cristian va fi folosit ca rută ocolitoare a celor două localităţi.

Citeşte şi: Programul de guvernare PNL. Liberalii promit salariu mediu de 1.000 de euro pe lună şi aproape 1.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri până în 2024