Trucul care te ajută să plăteşti mai puţin la energie. Ce să faci înainte să aprinzi cuptorul. Toate gospodinele ar trebui să ştie asta

Deşi cuptorul se numără printre electrocasnicele mari consumatoare de energie, există câteva trucuri care vă vor ajuta să mai reduceţi din factura de la curent.

20 aug. 2022, 11:00
Trucul care te ajută să plăteşti mai puţin la energie. Ce să faci înainte să aprinzi cuptorul. Toate gospodinele ar trebui să ştie asta

Trucul care te ajută să plăteşti mai puţin la energie. Cuptorul din bucătărie are o contribuţie majoră la factura de la curentul electric. Cu toate astea, sunt câteva mici trucuri care vă ajută să reduceţi din consum.

Trucul care te ajută să plăteşti mai puţin la energie. Toată lumea ar trebui să facă asta

Citeşte şi Amestecă ulei de ricin cu bicarbonat de sodiu. Trucuri – minune pentru ritualul de îngrijire la care apelează majoritatea femeilor

Trebuie să ştiţi că un cuptor care nu este folosit corect va avea, automat, un consum de energie destul de mare. De aceea, vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta să plătiţi mai puţin la curentul electric.

Foarte important este să nu uitaţi să folosiţi funcţia cuptorului care permite economisirea de energie. De asemenea, dacă cuptorul are şi opţiunea „ventilaţie”, atunci vă permite să utilizați căldura de convecție pentru a încălzi alimentele, iar acest lucru scurtează timpul de gătit.

În acest fel, consumul de energie va fi semnificativ mai mic. Acest lucru se întâmplă deoarece cuptorul rămâne mai puțin timp aprins și consumă mai puțină energie electrică.

Evită utilizarea funcției de preîncălzire a cuptorului. Acest proces consumă multă energie electrică. Porneşte cuptorul cu cel mult zece minute înainte de a te apuca să găteşti.

De asemenea, este recomandat să evitam deschiderea cuptorului când este aprins, deoarece prin deschiderea ușii, vom dispersa căldura și cuptorul va avea nevoie de energie suplimentară pentru a reveni la temperatura prestabilită.

Un alt mod de a consuma mai puţină energie este să folosim cronometrul. Astfel, vom evita atât arderea mâncării, cât și irosirea inutilă a energiei.

De asemenea, este util să opriți cuptorul înainte de a suna temporizatorul. Astfel, cuptorul va folosi căldura pe care a acumulat-o anterior pentru a găti mâncarea, potrivit Antena 3.

Citeşte şi Cum să-ți cureți laptopul în câțiva pași simpli. Trucurile simple și eficiente pe care ar trebui să le știe toată lumea