Trucuri geniale pentru şoferi. Ce să faci ca să nu-ţi îngheţe parbrizul iarna

Există câteva trucuri geniale care te vor ajuta să previi îngheţarea parbrizului maşinii. Sunt extrem de eficiente şi de ieftine. 

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 15:12
Trucuri geniale pentru şoferi. Ce să faci ca să nu-ţi îngheţe parbrizul iarna

Iată ce trebuie să faci ca să nu-ţi mai îngheţe parbrizul iarna:

Niciodată nu te-ai fi gândit că ceapa poate să prevină îngheţarea parbrizului. Tot ce trebuie să faci este să freci geamul maşinii cu o ceapă.

Şterge parbrizul cu o soluţie formată din trei părţi de oţet şi o parte de apă. de oţet şi apă. Acoperă geamurile cu o pătură sau cu o folie specială care previne îngheţul.

Foloseşte soluţie specială anti-îngheţ pentru geamuri.

Şterge geamurile o dată pe săptămână. Geamurile murdare se aburesc mult mai repede decât cele curate întrucât murdăria atrage umezeala.

Dacă ai un prosop mai vechi în casă îl îmbibi în apă cu sare şi îl laşi peste noapte pe parbriz. 

Citeşte şi Cum să dezgheţi şi să dezabureşti mai repede geamurile de la maşină

Evită lucrurile ude (umbrelă, haine ude de la sport), iar dacă ninge, scutură-ţi bine bocancii înainte de a te urca în maşină.

Dacă ai cum, poţi lăsa deschis uşor un geam pe timpul noptii. Astfel, nu vor mai ingheta. Riscul este, insa, ca la pornirea masinii sa ai necazuri cu geamurile aburite.

În ceea ce priveste dezaburirea geamurilor, poti incerca doua variante: fie incalzesti geamul, fie reduci umiditatea din interiorul masinii. Pentru a incalzi geamul, foloseste-te de dispozitivul de incalzire a masinii la treapta maxima si ai grija sa ai grija ca ventilatia sa fie setata pe modul dezaburire, mai eficienta deoarece directioneaza fluxul de aer catre parbriz si geamurile laterale. De asemenea, nu uita sa pornesti incalzirea lunetei (si a eventual a oglinzilor) imediat ce ai pornit motorul. Pentru a reduce umiditatea aerului, fie deschizi geamul, fie pornesti optiunea de dezumidificare a sistemului de aer conditionat.