Trucuri pentru a avea un păr sănătos, vara

Părul tău este mai predispus ruperii și uscării, din cauza temperaturilor ridicate de afară. Din fericire, există câteva trucuri care te ajută să remediezi problemele provocate de razele puternice ale soarelui.

RomaniaTV.net
13 iul. 2017, 08:48
Trucuri pentru a avea un păr sănătos, vara

Renunță la anumite produse

Dacă folosești de obicei multe produse cosmetice pentru a-l aranja, precum spumă de păr sau fixativ,încearcă să le aplici mai rar pe timp de vară. Totodată, este indicat să te vopești înainte ca temperaturile să atingă cote maxime, evitând lunile iulie și august. Supunând podoaba capilară unui tratament chimic, firul de păr se va fragiliza, pierzându-și strălucirea.

 Împrietenește-te cu balsamul de păr

Asigură-te că îi oferi părului tău hidratarea de care are nevoie. Încearcă să folosești un balsam de păr după fiecare șamponare, pe care îl lași să acționeze cel puțin 10 minute înainte de a clăti. Poți folosi și un balsam fără clătire,care îi va menține suplețea.

 Renunță la ondulator și uscător

Placa,ondulatorul sau uscatorul de păr ar trebui sa ia o scurtă vacanță pe timpul verii-sau folosește-le cât mai rar. Încearcă să îți usuci părul în mod natural,înfășurându-l câteva minute într-un prosop după șamponare. Prosopul va absorbi excesul de apă, prevenind electrizarea și despicarea vârfurilor. În cazul în care vrei să folosești totuși uscătorul de păr, asigură-te că este setat pe cea mai mică temperatură. Buclele lejere,cu aspect natural, pot fi obținute prin împletirea părului pe timpul nopții, cât este încă puțin umed.

 Acoperă-ți capul

Când ești nevoită să ieși din casă în miezul zilei, ai grijă să nu uiți niciodată pălăria de soare. Aceasta nu îți va proteja doar părul,dar este indicată și pentru a te feri de insolații. Găsește un model care te avantajează sau folosește eșarfe colorate.

 Alege uleiuri naturale

Câteva picături de ulei de cocos,de migdale sau de măsline aplicate pe vârfuri și ușor pe suprafața firelor de păr, de la jumătate, fără a atinge însă rădăcina, îți vor proteja părul de deshidratare. Uleiurile hidratează în profunzime, împiedicând ruperea și dând strălucire. Repetă procedeul în prima zi după șamponare, pe părul curat, pentru a evita să îl încarci prea mult.

 Scapă de vârfurile despicate

Vara este momentul ideal de a scăpa de vârfurile despicate și, de ce nu, de a încerca o nouă tunsoare. Dacă nu ești adepta unei schimbări radicale, tunde-te măcar 2-3 cm din lungime,redând astfel vitalitate părului.

 Optează pentru coafuri lejere

În sezonul estival ești tentată mai mult ca oricând să îți ții părul prins strâns în coadă. Acest obicei fragilizează firul de păr, iar acesta se poate rupe. Încearcă mai bine cocuri sau împletituri lejere,care vor preveni în același timp și electrizarea.

 Folosește produse cu SPF inclus

Dacă esti nevoită să petreci mult timp afară în orele de vârf,află că există acum produse cu factor de protecție solară nu doar pentru ten,ci și pentru păr. Balsamul sau uleiul de păr cu SPF inclus îți vor feri podoaba capilară de efectele nocive ale razelor solare.

 Nu uita de măștile de păr

Decolorarea,praful și chiar transpirația îți pot afecta serios structura firului de păr. Folosește cât mai des la măști de păr naturale,pentru a menține hidratarea optimă. Încearcă o combinație din 2-3 linguri ulei de măsline, argan sau unt de shea,în funcție de lungmea părului, și gălbenuș. Aplică amestecul pe toată lungmea firului de păr și lasă-l să acționeze cel puțin 15 minute sau pe timp de noapte. Dacă ai părul uscat, poți folosi masca și la rădăcină. E posibil să ai nevoie de 2-3 șamponări pentru a îndepărta excesul de ulei.

 TRUC CPF

Oricât de multe produse de protecție ai folosi,aspectul exterior va fi întotdeauna influențat de starea organismului tău. Bea o cantitate suficientă de apă pentru a te menține hidratată și încearcă să consumi mai multe fructe și legume, care se găsesc din abundență pe perioada verii. Astfel, părul tău se va menține puternic și sănătos.

7 soluţii pentru un păr cu probleme