Trucuri simple care elimină moliile din casă. Ai nevoie de doar 3 ingrediente banale

Trucuri simple care elimină moliile din casă. Chiar dacă ele nu reprezintă o mare amenințare, larvele lor afectează țesăturile, hainele, alimentele și alte bunuri de uz casnic. Din fericire, există mai multe metode pentru a scăpa de ele şi a-ţi păstra casa curată.

24 iun. 2022, 09:56
Trucuri simple care elimină moliile din casă. Ai nevoie de doar 3 ingrediente banale
Trucuri simple care elimină moliile din casă

Trucuri simple care elimină moliile din casă. Ele mai sunt cunoscute şi sub denumirea de fluturi de noapte şi sunt foarte dăunători pentru locuinţa ta, pentru că îţi pot distruge hainele, mâncarea și multe alte lucruri.. Moliile sunt insecte care s-au adaptat să trăiască în interior, sunt lepidoptere mici care se hrănesc cu alimente, haine, cărți, hârtie și chiar cu mobilier din lemn.

În natură, acestea sunt considerate a fi excelente reciclatoare de materie organică. Ele ajută la înmulțirea diferitelor specii de plante și sunt complet inofensive. Polenizează nenumărate plante și sunt hrană pentru alte animale, cum ar fi liliecii și păsările.

Citeşte şi: Piperul, cea mai eficientă armă împotriva moliilor. Puneți piper într-un săculeț și băgați-l în șifonier. Uite care sunt toate plantele care te scapă de aceste insecte

Trucuri simple care elimină moliile din casă

Pentru a evita să mai ai probleme și să găsești cerealele infestate de molii sau mâncarea animalelor de companie contaminată cu larvele lor, venim în ajutorul tău cu câteva soluții care să le ajunge, fără a le maltrata. Poţi folosi următoarele ingrediente:

  • Frunze de dafin – este un miros plăcut pentru oameni și, în același timp, un repelent eficient pentru acestea și multe alte insecte. Pune câteva frunze în colțurile dulapurilor din bucătărie.
  • Aromă de scorțișoară – un alt miros pe care noi îl iubim, dar pe care moliile îl urăsc. Zdrobește câteva bețe de scorțișoară și amestecă-le cu apă într-o sticlă cu pulverizator. Stropește o dată sau de două ori pe săptămână în sertarele în care păstrezi făina, pastele și orezul.
  • Folosește o soluție de lavandă – aceasta respinge și păianjenii, gândacii și țânțarii. Pune câteva crenguțe într-o sticlă cu apă distilată, lasă-le să își elibereze parfumul și pulverizează în colțurile și locurile întunecate din bucătărie și în jurul zonei în care mănâncă animalul tău de companie.