Trump, ironizat după ce a spus că gripa spaniolă a pus capăt probabil celui de-al Doilea Război Mondial. "E cel mai prost om din lume"

Publicat: Marţi, 11 August 2020 09:31 // Actualizat: Marţi, 11 August 2020 09:58 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele american Donald Trump a stârnit controverse, luni, după ce a afirmat că gripa spaniolă a pus capăt, probabil, celui de-al Doilea Război Mondial. Liderul de la Casa Albă a menţionat incorect atât anul în în care a izbucnit pandemia, cât şi cel în care s-a încheiat conflagraţia.

"Cea mai apropriată situaţie este din 1917, spun ei, marea pandemie. Cu siguranţă a fost ceva teribil, au murit 50 până la 100 de milioane de oameni, probabil a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial. Toţi soldaţii erau bolnavi. A fost o situaţie teribilă", a spus Donald Trump, conform postului USA Today, citat de News.ro.

Preşedintele american Donald Trump a făcut referire la gripa spaniolă care a apărut în 1918. Primele infecţii au fost înregistrate în martie 1918, iar pandemia s-a încheiat în 1920.

În schimb, Al Doilea Război Mondial a început în 1939 şi s-a încheiat în 1945.

Ulterior, un oficial de la Casa Albă a afirmat că Donald Trump s-ar fi referit, de fapt, la Primul Război Mondial.

Gafa lui Donald Trump a atras numeroase ironii pe reţelele de socializare, unde numeroşi internauţi l-au corectat pe preşedintele american.

"Ca să recapitulăm ce am învăţat din 2016 până acum... numărul 45 nu a citit Constituţia, nu a citit Biblia (dar îi place să ţină una invers) şi în mod clar nu a primit nicio lecţie de istorie. Sau... matematică? Cool, cool, foarte cool", a scris pe Twitter actriţa şi activista Sophia Bush.

De asemenea, actorul George Takei a postat un mesaj referitor la gafa preşedintelui.

"Preşedintele crede că gripa spaniolă probabil a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial pentru că «toţi soldaţii erau bolnavi». Bomba atomică a fost lansată asupra oraşului Nagasaki în urmă cu 75 de ani împliniţi ieri, punând capăt unui război lung şi devastator cu un final violent. Amintiţi-vă istoria, nu o distorsionaţi".

Walter Shaub, fost director al Oficiului American pentru Etică Guvernamentală, a avut o reacţie dură: "Preşedintele Statelor Unite ale Americii este cel mai prost om din lume".

"Trump: În 1917, marea pandemie, când au murit 50 până la 100 de milioane de oameni, a pus capăt probabil celui de-al Doilea Război Mondial.

1.Pandemia a fost în 1918, nu 1917.

2.Aproximativ 37 de milioane de oameni au murit în al Doilea Război Mondial, nu 50 până la 100 de milioane.

3.Al Doilea Război Mondial s-a încheiat în 1945, nu în 1917", a scris analistul politic Keith Boykin.

Şi scriitoarea Amee Vanderpool a avut o reacţie ironică.

"Trump spune că gripa spaniolă «probabil’» a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial. Gripa spaniolă a fost în 1918 şi WWII s-a încheiat în 1945. ‘Probabil’ este bine că Secret Service a scurtat conferinţa de presă".

Schimb de focuri în faţa Casei Albe! Donald Trump a părăsit brusc conferinţa. "Par eu zdruncinat?" VIDEO

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Al Doilea Război Mondial Donald Trump pandemie SUA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H