Trupul alpinistei moarte în Munţii Bucegi, recuperat de salvamontişti la trei săptămâni de la deces

Trupul alpinistei Silvia Murgescu care a murit în timpul unei ascensiuni într-o zonă foarte dificilă din Masivul Bucegi a fost recuperat, marţi, de salvamontişti.

01 feb. 2022, 16:22
Trupul alpinistei moarte în Munţii Bucegi, recuperat de salvamontişti la trei săptămâni de la deces

Trupul alpinistei din Braşov care a decedat, în urmă cu aproape trei săptămâni, în timp ce încerca să parcurgă traseul Albişoara Gemenelor, a fost recuperat, marţi, de salvamontiştii prahoveni, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI. Intervenţia nu a fost posibilă până acum din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de pe munte.

Corpul neînsufleţit al alpinistei Silvia Murgescu a fost transportat la IML Ploieşti.

Silvia Murgescu a murit în Munții Bucegi chiar de ziua ei de naștere în timp ce încerca să parcurgă traseul Albişoara Gemenelor.

„Pentru că mai are o soră geamană, aceasta a vrut să omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din păcate, nu și-a găsit niciun partener de drum și a plecat singură în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze”, spun salvamontiștii.

Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova au primit apelul de urgenţă în jurul orei 18.00, iar o echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vârful Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zăpadă a făcut imposibilă deplasarea.

O altă echipă a plecat din Buşteni pe urmele fetei, dar când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a şters urmele celei dispărute şi aceasta nu a putut fi găsită.

Ireal! O adolescentă de 14 ani s-a urcat la volan sub influența alcoolului, fiind încurajată de prietenul ei. Polițiștii au rămas mască!