Trusa medicală de concediu: Ce trebuie să conţină

Eşti pregătită de un concediu fără probleme de sănătate? Iată ce trebuie să incluzi în trusa medicala.

RomaniaTV.net
31 iul. 2014, 13:05
Trusa medicală de concediu: Ce trebuie să conţină

Trusa medicală de concediu este indispensabilă. Cu  toate acestea, conţinutul ei variază foarte mult în funcţie de destinaţia pe care o alegi, de anotimpul în care vei fi plecată şi de faptul că eşti sau nu mămică. Noi îţi oferim nişte idei cu privire la ce ar trebui să conţină o trusă medicală completă pentru a te asigura că poţi preveni sau trata micile accidente din timpul concediului tău.

Vacanţă fără griji. Ce drepturi ai şi ce DESPĂGUBIRI primeşti dacă ţi se PIERDE bagajul sau se ANULEAZĂ zborul

Ai nevoie de obiecte care să te ajute să tratezi zgârieturile şi tăieturile minore. Trebuie să ai plasturi de diferite mărimi, discuri din vată sau chiar vată propriu-zisă, beţişoare de urechi şi chiar tifon si leucoplast. Ia cu tine şi nişte instrumente precum pensete (pentru a scoate aşchiile care întră în piele) sau foarfecuţe pentru tăierea tifonului sau a leucoplastului. Pe cât posibil, vei avea nevoie de diferite unguente pentru a trata condiţii minore. Unguentele pentru dureri de spate sunt recomandate mai ales celor care pleacă într-un concediu unde ştiu că vor depune mult efort fizic. Există şi alifii care calmează mâncărimile produse de diferite plante precum urzica sau iedera otrăvitoare, dar şi unguente pentru tratarea diferitelor inflamaţii (cum ar fi cele cauzate de entorse).

6 probleme de sanatate care iti pot strica vacanta de vara

În ceea ce priveşte medicamentele, trebuie să ai calmante pentru tratarea durerilor uşoare, cum ar fi cele de cap su de muşchi. În general, medicamentele pe bază de ibuprofen te vor ajuta foarte mult. Alte calmante ar putea uşura durerile de măsele, de ligamente, febra sau alte afecţiuni minore ce pot apărea în timpul concediului. Durerile de stomac nu trebuiesc nici ele neglijate, mai ales dacă luăm în considerare faptul că obiceiurile alimentare se schimbă atunci când vizităm o locaţie nouă şi probabil nu păstrăm orele de masă cu care eram obişnuite acasă. Ai nevoie de medicamente împotriva arsurilor stomacale, altele care pot uşura simptomele de greaţă, medicamente împotriva diareei şi chiar laxative.

Vezi ce trebuie sa contina trusa medicala de concediu pe cosmopolitan.ro.