Tudorel Toader, după audierea din LIBE, îşi revendică rol de arbitru în desemnarea procurorului şef european

Publicat: Joi, 24 Ianuarie 2019 11:17 // Actualizat: Joi, 24 Ianuarie 2019 11:17 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Justiţiei anunţă în comunicatul referitor la prezenţa ministrului Tudorel Toader în Comisia LIBE a PE că ministrul şi-a prezentat obiectivele, printre care "ajungerea la un acord între Parlamentul European şi Consiliu în această legislatură cu privire la numirea procurorului şef european" - funcţie pentru care candidează şi Laura Codruţa Kovesi - şi că a transmis că "Europa este în inima românilor", instituţia nefăcând referire la preocuparea europarlamentarilor legate de situaţia statului de drept în România.

"În data de 23 ianuarie 2019, ministrul justiţiei, Tudorel Toader, în calitate de preşedinte în exerciţiu al Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, a prezentat în cadrul Comisiei Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European priorităţile Preşedinţiei în domeniul justiţiei care intră în aria de competenţă a acestei comisii. Ministrul Tudorel Toader a subliniat obiectivul ajungerii la un acord între Parlamentul European şi Consiliu în această legislatură cu privire la numirea procurorului şef european, precum şi importanţa deosebită pe care Preşedinţia română a Consiliului o acordă propunerilor legislative privind probele electronice în materie penală şi programelor sectoriale „Drepturi şi Valori” şi „Justiţie” din propunerea de Regulament privind cadrul financiar multianual", anunţă MJ.

Ministrul român al justiţiei a exprimat convingerea în ceea de priveşte "o colaborare strânsă cu Parlamentul European pentru finalizarea cât mai multor dosare legislative şi atingerea obiectivelor strategice ale Uniunii cu privire la spaţiul de libertate, securitate şi justiţie".

„Europa este în inima românilor, iar Preşedinţia română va pune cetăţeanul european în centrul obiectivelor sale” a arătat ministrul justiţiei, Tudorel Toader", confom comunicatului ministerului.

Conform Radio Europa Liberă, Codruţa Kovesi s-ar afla pe lista scurtă de cinci nume pentru funcţia de procuror şef european, listă care va ajunge la Comisia JAI şi, probabil la Comisia LIBE, iar cuvântul final îl vor avea Consiliul şi Parlamentul European, de comun de acord.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader şi ministrul de Interne Carmen Dan s-au aflat miercuri în Comisia LIBE, iar parlamentarii europeni au cerut explicaţii privind modificările legislaţiei, situaţia statului de drept si libertăţile cetăţenilor. 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Laura Codruţa Kovesi LIBE procuror sef european Tudorel Toader
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 ian 17:17
Răspunde | Votează email 0 email
vlad t
Tudorel este cea mai obedienta sluga a hotilor!Tupeu de slugoi al hotilor: sa dirijeze numiri si la nivel european! Norocul nostru ca caracatita ccr nu are tentacule la nivel european!
24 ian 12:55
Răspunde | Votează email 0 email
un roman oarecare
Are dreptate! Cum sa numesti analfabeta care a fost destituita din cauza incalcarii Constitutiei, care si-a batut loc de legile Romaniei, care a facut dosare politice la comanda si a tolerat cu buna stiinta infractorii din Ploesti sau Oradea, sa ajunga procuror european!
1
EUR
4.7305
RON
20 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H