Tudose: Premierul cu cazier / țepar joacă alba-neagra cu datele economice

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose îl acuză pe premierul Florin Cîţu că "joacă alba-neagra cu datele economice" şi că românii suferă.

18 aug. 2021, 16:42
Tudose: Premierul cu cazier / țepar joacă alba-neagra cu datele economice

„Cel mai fericit cioclu
Premierul cu cazier/ țepar joacă alba-neagra cu datele economice. Anunță creștere de 13,6% în trimestrul doi al anului, dar “omite” să o raporteze la contractarea cu 12,3% din același trimestru din 2020, perioada la care se raportează creșterea.
Deci de la -12,3% am crescut cu 13,6%. Din rezultat mai scădem 5% rata inflației… Și ne dă cu minus!!!

Citeşte şi: Dăianu spulberă entuziasmul creşterii economice: Cifrele acestea pot să ameţească pe unii. Nu trebuie să ne înfoim în pene

Care-i concluzia lui Florinel în condițiile astea: “Sună bine, nu? (…) Am fost singurul optimist”.
Wow! Da, la el, în lumea lui, el e singuru’… În lumea reală, românii suferă….
Du-te, țeparule, undeva departe că aici nu mai ține cu alba-neagra!”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Citeşte şi: România, printre ţările UE cu cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei

INS anunţă creştere economică spectaculoasă. Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 6,5% în primul semestru din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, pe serie brută, şi cu 6,2% pe seria ajustată sezonier, potrivit estimării semnal publicată marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În trimestrul II din acest an, PIB-ul a crescut cu 1,8%, comparativ cu trimestrul anterior, pe serie ajustată sezonier, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2020 economia a înregistrat o majorare cu 13,6%.

EXCLUSIV | Consilierul lui Florin Cîţu pentru digitalizare dezvăluie de când şi cum va funcţiona platforma E-facturare. E dezvoltată de la zero de stat şi va fi folosită gratuit. „Absolut toate facturile emise în România vor fi înregistrate în acest sistem”