Turcan, despre candidatura lui Tăriceanu la Primăria Capitalei. „Mi se pare o ieşire jenantă din viaţa politică. Joacă la cacealma”

Vicepremierul Raluca Turcan consideră candidatura liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la Primăria Capitalei, drept o "ieşire jenantă" din viaţa politică a acestuia. Mai mult, prim-vicepreşedintele PNL e de părere că Tăriceanu "joacă la cacealma".

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 20:06
Turcan, despre candidatura lui Tăriceanu la Primăria Capitalei. „Mi se pare o ieşire jenantă din viaţa politică. Joacă la cacealma”

„Mi se pare o ieşire jenantă din viaţa politică pentru domnul Tăriceanu. Probabil joacă la cacealma, mimează că se adresează electoratului de dreapta, dar, din nefericire pentru el, nu o să-l asculte nici electoratul de stânga pentru că a trădat PSD când a contat interesul lui personal, iar electoratul de dreapta nu are cum să se uite spre domnia sa pentru că a fost cot la cot cu PSD în tentativele nenumărate de demolare a statului de drept, de subjugare a Justiţiei, de salvare a infractorilor şi de sărăcirea României”, a afirmat Turcan la postul B1 Tv, citat de Agerpres.

Cât despre excluderea PMP din alianţa de dreapta pentru Bucureşti şi despre posibila candidatură a lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei, Raluca Turcan susţine că PNL nu este într-un război cu PMP şi speră că „vor exista oameni politici care nu vor pune orgoliu, ambiţiile, interesele personale pe primul loc”.

„PNL, cel mai important partid din România, cu USR şi cu PLUS şi-au dat mâna şi îl susţin pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei ca să o trimită pe doamna Firea acasă sau în altă parte a politicii unde îşi va dori dumneaei, dar în niciun caz în administraţia publică şi o spun asta cu toate că sunt femeie. Pe mine mă interesează calitatea vieţii în Bucureşti şi este cu mult sub calitatea vieţii din alte oraşe administrate de colegi de ai mei, cum ar fi Cluj, Oradea, Sinaia. (…)

PMP a fost un partener şi în înlăturarea Guvernului Dăncilă şi în susţinerea Guvernului Orban, aşadar nu suntem într-un război cu PMP. Aş vrea să cred (…) că vor exista oameni politici care spun că mai au un dram de credibilitate, care nu vor pune orgoliu, ambiţiile, interesele personale pe primul loc şi vor face jocurile PSD, fracţionând voturile care ar putea să se ducă pentru Nicuşor Dan”, a adăugat prim-vicepreşedintele PNL, conform sursei citate.

Nicuşor Dan şi-a lansat campania pentru candidatura la Primăria Capitalei: „Vom reda Bucureştiul bucureştenilor”

Raluca Turcan a vorbit şi despre viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu, care şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Sectorului 2. Actualul viceprimar, care nu este susţinut de PNL, s-a întâlnit joi cu Gabriela Firea.

„Piesele nu sunt încă aşezate pe tabla de şah. Pe mine mă interesează aspectele importante, lucrurile mari în tot acest tablou al frământării candidaţilor de a-şi găsi susţinere. Mă interesează primarul Capitalei unde Nicuşor Dan este o soluţie, mă interesează majoritatea PNL, USR PLUS în Consiliul General, care poate să schimbe lucrurile în bine în administraţia publică din Bucureşti, şi mă interesează primăriile de sector cu consilii locale majoritare care să nu sifoneze bani publici şi să se canalizeze în proiecte de dezvoltare şi de calitatea vieţii. Putem să enumerăm lucrurile la care Bucureştiul a rămas restant şi vom vedea că administraţia pesedistă din Bucureşti este o ruşine, pe fond este o ruşine”, a mai precizat prim vicepreşedintele PNL.

Gabriela Firea anunţă că PSD nu va candida în alianţă la Bucureşti. „Nu facem compromisuri doar să arătăm că suntem mulţi”