Turcan: Proiectul pentru stoparea supra-impozitării part-time, adoptat în Comisia de Buget

Deputul PNL Raluca Turcan anunţă că în comisia de Buget a Senatului a fost adoptat proiectul PNL pentru stoparea supra-impozitării part-time.

26 apr. 2023, 16:05
Turcan: Proiectul pentru stoparea supra-impozitării part-time, adoptat în Comisia de Buget

Comisia de Buget a Senatului a adoptat proiectul PNL pentru stoparea supra-impozitării part-time, în ciuda faptului că PSD s-a abținut, a anunțat fostul ministru al Muncii, Raluca Trucan.

Citește și: Sindicaliștii din Sănătate nu susțin planul de austeritate al Guvernului: Nu e posibil să se facă tăieri din bugetul Sănătăţii pentru că personalul medical este puţin, supraîncărcat cu sarcini. Impactul nu va fi unul pozitiv

”Propunerea inițiată de mine va intra la vot, în Senat, săptămâna viitoare. Supra-impozitarea contractelor part-time a fost decisă, în iulie, prin Ordonanța 16. Prin aceasta, tuturor contractelor de două sau patru ore li s-au aplicat contribuții ca pentru un contract full-time, de opt ore.

Am atras atenția atunci că măsura va crește munca la negru, iar singurul beneficiu va fi că statul va încasa mai mulți bani la bugetul de asigurări sociale.

Vedem acum în raportul întocmit de Ministerul Finanțelor că doar 59% din persoanele care lucrau în sistem part-time au rămas în continuare pe acest tip de contract.

Citește și: Şapte din zece angajaţi primesc beneficii extrasalariale. 44% primesc 800 de lei sub formă de tichete de masă sau vouchere de vacanţă

23,38% au optat numai pentru contracte full-time, iar 15,66% nu mai figurează cu contracte de muncă. Cel mai probabil s-au îndreptat către munca la negru.
Îmi exprim speranța ca și Camera Deputaților va vota acest proiect”, a scris Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.