Turcia, de partea Rusiei: Erdogan anunţă RESETAREA de la ZERO a cooperării cu Moscova

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat într-un interviu acordat agenţiei ruse TASS că vrea să reseteze relaţiile cu Rusia de la punctul zero şi să înceapă seria relaţiilor de cooperare într-o serie largă de sectoare.

09 aug. 2016, 06:31
Turcia, de partea Rusiei: Erdogan anunţă RESETAREA de la ZERO a cooperării cu Moscova

Şeful statului turc, care a trecut de curând printr-o lovitură de stat eşuată, a declarat că, înainte de „resetarea” relaţiilor bilaterale între cele două ţări, va face o epurare „tabula rasa” absolut necesară în opinia sa pentru construirea de noi relaţii de cooperare ân diferite sectoare, între cele două ţări, potrivit Reuters.

Erdogan a făcut aceste declaraţii luni, în ajunul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin, la Sankt Petersburg, cu scopul de a pune capăt unei perioade de tensiuni după ce Turcia a doborât un avion de luptă rusesc, anul trecut, în noiembrie, în apropierea frontierei cu Siria.

Citeşte şi Turcia ameninţă UE: Acordul privind refugiaţii nu va fi posibil fără ridicarea obligativităţii vizelor

„Această vizită este pentru mine un reper important în relaţiile noastre bilaterale. Se deschide o nouă pagină a relaţiilor ruse-turce. Această nouă pagină ca cuprinde copperarea militară, cea economică şi cea culturală”, a mai spus Erdogan, potrivit Reuters.

Citeşte şi Acuzaţii la adresa cancelarului german: Merkel face Germania susceptibilă de şantaj în faţa Turciei

Rusia a impus sancţiuni comerciale Turciei, iar numărul turiştilor ruşi care au vizitat Turcia a scăzut cu 87% în prima jumătate a anului 2016.