Turişti surprinşi în timp ce se scaldă în apele protejate ale lacului Ochiul Bei din Caraş Severin. Câţi bani i-ar putea costa distracţia

Mai multi turisti au fost filmati în timp ce se scaldă în LacuI Ochiul Bei din Caras Severin, lac declarat monument protejat al naturii. Dacă vor fi găsiti de autorități, oamenii riscă amenzi de peste 3000 de lei.

23 mai 2022, 15:50

Turişti surprinşi în timp ce se scaldă în apele lacului Ochiu Bei din Caraş Severin. Acesta a fost declarat monument al naturii şi este cel mai curat lac din Banat. I se mai spune si Laguna Albastră, datorita culorii ireale.

Turişti surprinşi în timp ce se scaldă în Lacul Ochiul Bei din Caraş Severin

Mai mulţi turişti riscă amenzi uriaşe, după ce s-au scăladat în apele protejate ale Lacului Ochiul Bei din Parcul Natural Cheile Nerei- Beușnița, în weekend.

Citeşte şi S-au emis mai multe avertizări Ro Alert. Românii sunt somaţi să evite zona

Dacă vor fi identificaţi, toată distracţia din weekend i-ar putea costa pe aceşti turişti cel puţin 3.000 de lei.

Potrivit legii, constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice și de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice următoarele fapte:

1).nerespectarea prevederilor art. 23 alin. (1) și (2);
2).În rezervațiile naturale nu sunt permise activități de utilizare a resurselor naturale. Prin excepție, sunt permise numai acele intervenții care au drept scopuri protejarea și promovarea obiectivului pentru care au fost constituite și unele activități de valorificare durabilă a anumitor resurse naturale.

Lacul Ochiu Bei este unul dintre cele mai frumoase lacuri ale României, înconjurat de o pădure verde, într-o zonă sălbatica din județul Caras-Severin, în sud-vestul României. Lacul este situat în Parcul Natural Cheile Nerei și este una dintre principalele atracții turistice din zonă.

Acesta are o adâncime de 3,6 mentri, iar apa lui nu îngheaţă niciodată, nici măcar la temperaturi extrem de scăzute în timpul iernii, din cauza izvorului care alimentează permanent lacul cu apă.

Lacul este protejat de lege și orice activitate în afara ”privitului” este interzisă, potrivit Antena 3.

Citeşte şi Amenzi dure și ani grei de închisoare pentru cei care chinuie sau ucid animale. Cum sunteți pedepsiți dacă nu le dați de mâncare sau nu le scoateți la plimbare