Turiştii care au luat cu asalt staţiunea Straja au creat haos: bariere rupte, cartele de acces clonate şi parcări în locuri interzise

Mari probleme au apărut la Straja, unde în ultima săptămână au fost semnalate mai multe infracţiuni şi contravenţii, printre care cartele clonate, bariere distruse şi mașini parcate în zone interzise, pentru care s-au dat sute de amenzi.

29 dec. 2021, 22:53
Turiştii care au luat cu asalt staţiunea Straja au creat haos: bariere rupte, cartele de acces clonate şi parcări în locuri interzise

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, localitate de care aparține stațiunea montană, a făcut un apel la respectarea regulilor, atât de către turişti, dar şi de administratorii de pensiuni.

“În stațiunea turistică Straja trebuie să păstrăm obligatoriu regulile! Administratorii de cabane nu au voie să înstrăineze cartelele la turiști (ceea ce, din păcate, se mai întămplă). Transportatorii trebuie să respecte regulile! Turiștii trebuie să parcheze doar în locurile amenajate! Accesul spre stațiune se face în condiții de iarnă: anvelope de iarnă 4×4.

În timp de o săptămână au apărut foarte multe ilegalităţi: clonarea cartelelor, distrugerea de şapte ori a barierelor, intrarea forţată a două autovehicule în parcare, înstrăinarea cartelelor de către administratorii de cabane, agresivitatea verbală cu responsabilii de la parcări, forţarea barierelor, parcarea ilegală a autovehiculelor în zone interzise, vinderea cartelelor. Toate aceste nereguli au fost sancționate de către Primăria Municipiului Lupeni, Poliția Locală și Poliția Națională.

Pentru a petrece un concediu plăcut în Stațiunea Straja, trebuie să respectăm niște reguli minime! Toate neregulile care vor mai fi depistate, vor fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 2.000 şi 2.500 lei. Până acum, au fost sancţionate sute de persoane”, a anunțat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Nereguli grave au fost descoperite la punctele de eliberare a tichetelor pentru parcările din Straja. Unul dintre angajați și-a însușit banii obținuți din încasarea biletelor pentru parcare, fapta fiind descoperită în urma vizualizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

„Din păcate, unii nu înțeleg să fie corecți! În urma controalelor demarate la punctele de eliberare a tichetelor pentru parcările aferente Stațiunii Straja, am constatat o serie de nereguli grave. Primăria Municipiului Lupeni a demarat cercetarea disciplinară a celor găsiți vinovați și va fi sesizată Poliția Națională cu privire la furturile săvârșite de unii deservenți de la barierele parcărilor”, a mai anunțat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Citeşte şi: Reacţia Dianei Şoşoacă după găsirea tabletei dispărute din biroul său: „Puteau să anunţe întâi păgubaşul. Penibile instituţii avem!”