Turista din Republica Moldova violată la Râșnov și-a revenit

Turista din Republica Moldova care ar fi încercat să se sinucidă, aruncându-se de la balconul unei pensiuni, este în afara oricărui pericol. Tânăra a început să vorbească, iar medicii sunt optimiști în privinţa evoluţiei stării sale de sănătate.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 21:28
Turista din Republica Moldova violată la Râșnov și-a revenit

Tânăra de 20 de ani care a ajuns în comă la spital, după ce s-a aruncat de la balcon se simte mai bine. Ea a fost transferată la secția de Neurochirurgie. „Evoluţia este favorabilă. Este conştientă, are din păcate multiple fracturi ale oaselor craniului în regiunea frontală”, a declarat Radu Mircea, şeful secţiei de Neurochirurgie.
Cu toate acestea, medicii nu exclud posibilitatea ca fata să fie operată. Mama tinerei a venit abia ieri la spital, pentru că nu avea viză pentru România. „Ea vorbeşte, mă recunoaşte, însă nu ţine minte absolut nimic din ce s-a întâmplat, ce a pățit” a spus Olga Novac, mama fetei.

Dominica Novac, venise la Râşnov cu mai mulţi prieteni, ca să petreacă Crăciunul pe rit vechi. Tinerii au consumat alcool întreaga noapte, iar a doua zi fata a fost găsită dezbrăcată şi inconştientă în faţa pensiunii. Potrivit anchetatorilor, fata avea o alcoolemie de 0,7 la mie. Un tânăr în vârstă de 28 de ani, din același grup de prieteni a fost arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia de viol. Bărbatul susține că este nevinovat, iar avocatul apărării a făcut deja recurs. Politiștii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut incidentul.