Twitterul lui Donald Trump a fost spart de un hacker olandez: „Nu mă aşteptam să fie atât de uşor”

Săptămâna trecută un specialist în securitate cibernetică olandez a reuşit să se logheze pe contul de Twitter al preşedintelui american Donald Trump. Acesta a declarat că Trump, în ciuda poziţiei sale, avea o parolă extrem de simplu de ghicit şi nu avea activată verificarea în doi paşi, o măsură de siguranţă de bază.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 16:02
Twitterul lui Donald Trump a fost spart de un hacker olandez: „Nu mă aşteptam să fie atât de uşor”

Victor Gevers a avut acces la mesajele personale ale lui Trump, ar fi putut posta Tweet-uri în numele său şi chiar i-ar fi putut schimba profilul. Gevers a făcut şi capturi de ecran în timp ce era logat pe contul preşedintelui american, pe care le-a trimis presei olandeze.

Olandezul a avertizat administraţia prezidenţială americană cu privire la breşa de securitate şi, după câteva zile, a fost contactat de autorităţile americane din Olanda. 

Nu este prima dată când olandezul reuşeşte să se logheze pe contul de Twitter al lui Trump. Prima dată s-a întâmplat cu patru ani în urmă, chiar înainte de alegerile din 2016, când o echipă de hackeri a „spart” parola contului preşedintelui SUA. Remarcabil este că aceeaşi persoană a reuşit să facă acelaşi lucru din nou.

„Nu mă aşteptam să o putem face din nou atât de uşor”, a spus Gevers pentru presa olandeză.

Citeşte şi: ALEGERI SUA. „Donald Trump nu ne va proteja, nu se poate proteja nici pe el însuşi”. Barack Obama îl atacă dur pe actualul preşedinte