Ucigaşul prostituatei din pădurea Băneasa a fost arestat preventiv

Tribunalul Bucureşti a decis, joi seară, arestarea preventivă pentru 29 de zile a tânărului suspectat că în urmă cu două săptămâni a omorât o prostituată la marginea Pădurii Băneasa, în apropierea Academiei de Poliţie.

RomaniaTV.net
16 nov. 2012, 08:01
Ucigaşul prostituatei din pădurea Băneasa a fost arestat preventiv

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti l-au reţinut pe Marin Dumitru pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie, după ce acesta a fost prins, miercuri noapte, după două săptămâni de la comiterea crimei.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Marin Dumitru, la cererea procurorilor. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii îl acuză pe Marin Dumitru că în 31 octombrie, în jurul orelor 15.30-16.00, în pădurea Băneasa, a lovit-o de mai multe ori în cap cu pumnii şi cu un ciocan pe R.M., în vârstă de 30 de ani, provocându-i leziuni în urma cărora a decedat.

Tânărul a fost dus, joi, la locul faptei pentru reconstituire. Marin Dumitru le-a arătat anchetatorilor unde s-a întâlnit cu victima, locul în care a ucis-o şi unde a aruncat apoi poşeta pe care a luat-o de la aceasta.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul a ucis-o pe prostituată cu un ciocan, pe care ulterior l-a aruncat la faţa locului.

Evaziv în declaraţii, Marin Dumitru a spus că a găsit ciocanul în pădure şi a lovit-o pe femeie ca urmare a unui conflict în timpul căruia s-a şi îmbrâncit cu aceasta.

El a susţinut că s-ar fi speriat că ar putea să ia vreo boală venerică, moment în care a lovit-o în cap. Ulterior, Marin Dumitru i-a luat geanta, pe care a aruncat-o la câteva sute de metri de locul crimei. Bărbatul a scotocit în geantă, însă nu a găsit niciun ban, poliţiştii găsind într-un buzunar lateral al poşetei suma de 400 de lei.

Marin Dumitru este fost agent de pază şi a mai fost în atenţia poliţiei în urmă cu mai multă vreme pentru o presupusă lipsire de libertate, care a vizat tot o prostituată, însă la momentul respectiv a fost scos de sub urmărire penală.

Tânărul, în vârstă de 24 de ani, a fost prins de poliţişti miercuri seară, în Gara de Nord, de unde intenţiona să plece la Buzău.

Cadavrul femeii, în vârstă de 30 de ani, cunoscută ca prostituată, a fost descoperit în 1 noiembrie, la marginea pădurii Băneasa, de către concubinul femeii, care a sunat la numărul de urgenţă 112.