Ucraina a atacat Crimeea cu drone kamikaze. VIDEO cu depozitul de petrol aruncat în aer

INCENDIU devastator in Crimeea: arde un depozit urias de petrol! Moscova acuza un atac cu drone kamikaze ucrainene. Sunt imagini apocaliptice!

29 apr. 2023, 08:25
Ucraina a atacat Crimeea cu drone kamikaze. VIDEO cu depozitul de petrol aruncat în aer

Război în Ucraina. Depozitul de petrol lovit de bombe este situat în golful Komyshova din portul Sevastopol. Mikhail Razvozhayev, guvernatorul instalat de ruși în Crimeea transmite că zeci de pompieri se luptă cu flăcările uriașe. A fost declarată urgență de nivelul 4, cel mai înalt nivel. Pentru că volumul de combustibil este uriaș, echipajele de urgență așteaptă să se evapore tot ca să poată să intervină.

Pregătirile în vederea unei contraofensive a armatei ucrainene ”se apropie de sfârşit”, a anunţat vineri ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov, în contextul în care Kievul anunţă de mai multe luni că vrea să lanseze un atac în vederea recuceririi teritoriului ocupat în sudul şi estul Ucrainei de către Rusia.

De mai multe săptămâni, lansarea marii contraofensive ucrainene împotriva forţelor ruse care ocupă sudul şi estul Ucrainei este scrutată şi aşteptată de la o zi la alta, în contextul în care documente apaţinând spionajului american divulgate menţionau o operaţiune la sfârşitul lui aprilie, însă nu s-a constat vreo mişcare de amploare.

Venirea primăverii şi sfârşitul rasputiţei, o perioadă în care solurile se transformă în gropi uriaşe de noroi, este un moment mai potrivit al unei contraofensive.

”Vom lovi mai puternic şi la distanţe mai mari, în aer, la sol, pe mare şi în spaţiul cibernetic. Contraofensiva noastră va veni. Muncim din greu pentru a o pregăti”, declara în februarie Oleksii Reznikov, în ziua împlinirii unui an de la invazia rusă.

După ce a rezistat toată iarna şi asaltrurilor ruse pe frontul de est, obiectivul Kievului este să repete succesul fulgerător al atacurilor din toamnă..

Flăcările și fumul negru pot fi văzute de la 70 de kilometri distanță.

Zelenski: Forţele Aeriene au reuşit să doboare majoritatea rachetelor ruseşti – 21 din 23. Dacă nu era aşa, statul terorist ar fi reuşit să facă mai multe victime. Asta dovedeşte, încă o dată, că putem opri teroarea şi salva oamenii doar cu arme.

Volodimir Zelenski a declarat că Forţele Aeriene ale ţării sale au reuşit să doboare majoritatea rachetelor ruseşti – 21 din 23, referindu-se la atacurile cu rachete în urma cărora 25 de persoane au fost ucise. ”Dacă nu era aşa, statul terorist ar fi reuşit să facă mai multe victime, să ia mai multe vieţi. Şi asta dovedeşte, încă o dată, că putem opri teroarea şi salva oamenii doar cu arme. Apărare aeriană, aeronave moderne”, a subliniat el.
Zelenski a afirmat, în mesajul transmis vineri seară, că în urma atacului cu rachetă de la Uman sunt 23 de morţi, între care patru copii, iar cei salvaţi – locuitori ai clădirii lovite şi ai celor din jur, afectate de unda exploziei – primesc asistenţa necesară.

”O rachetă în Uman, un oraş absolut paşnic, cunoscut în întreaga lume pentru că găzduieşte zeci de mii de pelerini hasidici în fiecare an… Doar răul absolut poate dezlănţui o asemenea teroare împotriva Ucrainei”, a arătat el.

Preşedintele ucrainean a adăugat că o femeie şi fiica sa de nici trei ani au fost ucise în atacul cu rachete din regiunea Dnipropetrovsk.

”Astăzi, Forţele noastre Aeriene au reuşit să doboare majoritatea rachetelor ruseşti – 21 din 23. Dacă nu era aşa, statul terorist ar fi reuşit să facă mai multe victime, să ia mai multe vieţi. Şi asta dovedeşte, încă o dată, că putem opri teroarea şi salva oamenii doar cu arme. Apărare aeriană, aeronave moderne, fără de care nu există apărare aeriană eficientă pe deplin. Artilerie, vehicule blindate. Toate astea sunt necesare pentru a asigura securitatea oraşelor noastre, a satelor noastre, atât în spatele, cât şi pe liniile frontului. Pentru a reda siguranţa oamenilor noştri care se află încă, din nefericire, în teritoriul ocupat. Temporar. Nu putem lăsa pe nimeni sub puterea răului rusesc”, a continuat el.

Zelenski a menţionat că preşedintele Cehiei şi cel al Slovaciei au vizitat Kievul, discuţiile vizând protecţia populaţiei, restabilirea cât mai rapidă a păcii şi a ordinii în ţară. El a arătat că a mulţumit celor două state pentru armele livrate, pentru sprijinul politic şi în ceea ce priveşte sancţiunile, dar şi în ceea ce priveşte oferirea de adăpost, şi a subliniat ce perspective sunt pe câmpul de luptă şi de ce mai este nevoie.

Zelenski întoarce armele spre Moscova. Ucraina este pregătită pentru contraofensivă, anunţă ministrul apărării
”Sunt recunoscător că Slovacia şi Republica Cehă văd nevoia de a restabili justiţia şi a-i pedepsi pe criminalii de război, de a-i pedepsi pe toţi aceşti terorişti. Am semnat o Declaraţie comună cu preşedintele Slovaciei şi cu preşedintele Republicii Cehe privind mişcarea noastră europeană şi euro-atlantică”, a adăugat Zelenski.

El a arătat că a disuctat şi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pe care l-a informat despre consecinţele atacului rusesc.

”Am discutat separat cu preşedintele Consiliului European despre situaţia legată de interzicerea distructivă, în opinia mea, a importului produselor noastre agricole de către unele state. Subliniez că acest lucru nu doar că încalcă Acordul de asociere existent între Ucraina şi Uniunea Europeană, ci şi dă speranţe periculoase Kremlinului. Speranţa că în casa noastră europeană comună, deciziile greşite ale cuiva pot prevala în faţa interesului comun. Acum, când Rusia încalcă libertatea comerţului, încearcă să blocheze livrarea de produse agricole pe piaţa mondailă, cu siguranţă nu este momentul ca cineva să urmeze statul malefic şi să facă ceva similar. Este nevoie să fie găsită o ieşire normală, constructivă din această situaţie, în spirit european. Cea dificilă. Decizia care ar lua în calcul interesele tuturor ţărilor noastre şi al Europei în general. Am discutat cu dl. Michel cum se poate face asta, care poate fi soluţia şi suntem în contact permanent cu toţi partenerii”, a explicat şeful statului ucrainean.

Rachetele au lovit Kievul vineri dimineaţă. Sirenele de război sună iar în toată Ucraina VIDEO
El a încheiat afirmând că a avut loc prima investiţie majoră în Ucraina de la începutul invaziei pe scară largă.

”Valoarea investiţiei este de 250 de milioane de dolari şi este doar începutul pachetului semnificativ. Chiar acum, când încă luptăm cu teroarea rusească, o afacere importantă nu doar că crede în victoria noastră, dar confirmă această credinţă cu investiţiile sale de milioane de dolari şi paşi concreţi”, a spus Zelenski.