Ucraina acuză Rusia că a lansat bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor VIDEO

Armata ucraineană a acuzat vineri seară forţele ruseşti că au lansat bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor din Marea Neagră, de unde forţele Moscovei s-au retras joi seară.

01 iul. 2022, 22:13
Ucraina acuză Rusia că a lansat bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor VIDEO

„În jurul orei 18.00, forţele armatei ruse au efectuat în două rânduri un atac aerian cu bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor”, a postat pe Telegram şefului statului major ucrainean, Valerii Zalujnii, acuzând Moscova „că nu îşi respectă propriile declaraţii”.

Cu o zi în urmă, armata rusă a anunţat că s-a retras de pe acest teritoriu strategic „în semn de bună voinţă”, după ce „şi-a îndeplinit obiectivele fixate”.

Armata rusă şi-a anunţat joi retragerea din Insula Şerpilor, un punct strategic în Marea Neagră cucerit de Moscova încă din primele zile ale invaziei sale în Ucraina la 24 februarie, după mai multe săptămâni de bombardamente intense.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski vrea aderarea Ucrainei la UE cât mai repede. „Nu trebuie să dureze ani sau decenii”

„La 30 iunie, în semn de bunăvoinţă, forţele armate ruse, care şi-au îndeplinit obiectivele stabilite în Insula Şerpilor, şi-au retras garnizoana de aici”, a indicat Ministerul rus al Apărării, afirmând că acest gest ar trebui să faciliteze exporturile Ucrainei de cereale, potrivit Agerpres.

Kievul anunţase anterior că trupele ruse au fost forţate să-şi retragă în grabă ceea ce mai rămăsese din garnizoana lor în Insula Şerpilor, în urma unei operaţiuni încununate de succes a forţelor ucrainene. Un anunţ în acest sens fusese făcut de Comandamentul de operaţiuni Sud al forţelor de apărare ucrainene, citat de agenţia ucraineană de presă Ukrinform.

Citeşte şi: Zelenski, anunţ terifiant în miez de noapte: „Sunt mulţi morţi şi răniţi nevinovaţi”. Ucraina cere sisteme de apărare antirachetă


loading...