Ucrainenii au luat o decizie care va schimba istoria! Crăciunul va fi sărbătorit pe data de 25 decembrie

Poporul ucrainean se pregătește să celebreze primul Crăciun în data de 25 decembrie, semnificând astfel încă un pas în direcția eliminării influenței rusești

20 dec. 2023, 17:01
Ucrainenii au luat o decizie care va schimba istoria! Crăciunul va fi sărbătorit pe data de 25 decembrie
Ucrainenii au luat o decizie care va schimba istoria! Crăciunul va fi sărbătorit pe data de 25 decembrie

Crăciunul va fi sărbătorit pe data de 25 decembrie. Ucrainenii se pregătesc să sărbătorească primul lor Crăciun pe 25 decembrie, marcând astfel un alt pas în direcția eliminării influenței rusești, în timp ce armata lor se confruntă cu trupele Kremlinului, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Citește și: Cinci țări în care Grinch a furat Crăciunul. Cetățenii pot face chiar închisoare dacă sunt prinși că sărbătoresc Nașterea Domnului pe ascuns

Cu toate că majoritatea ucrainenilor sunt creștini ortodocși, biserica principală a țării a decis în acest an să renunțe la calendarul iulian tradițional, utilizat în Rusia, și să celebreze Crăciunul la data de 25 decembrie.

Incidentul din februarie 2022, când Moscova a atacat Ucraina, a determinat o parte semnificativă a populației ucrainene să respingă limbajul și cultura rusească, alături de alte legături istorice cu Rusia.

„Tot ceea ce era legat de Rusia și tot ceea ce făcea Rusia la fel ca noi a provocat dezgust în rândul oamenilor”, a declarat Mihailo Omelian, un preot ortodox din Kiev.

De asemenea, Ucraina și-a exprimat dorința de a deveni parte a Uniunii Europene, iar mulți cetățeni ucraineni consideră aderarea drept o confirmare crucială a poziției istorice a țării lor în cadrul Europei. În zonele apropiate liniei frontului, soldații se pregăteau, de asemenea, să sărbătorească Crăciunul pe data de 25 decembrie.

„La fel cum era înainte ca 7 ianuarie să ne fie impus”, a declarat Bohdan, un militar staționat în estul Ucrainei.

Într-o dimineață de duminică din luna decembrie, membrii unei mici comunități de soldați ucraineni s-au adunat într-o biserică improvizată, participând la o liturghie și cântând imnuri, în timp ce aroma de tămâie plutea în aer.

Într-o altă biserică de pe linia frontului, Mikolai, un capelan din Brigada 95 de Asalt Aerian din Ucraina, a exprimat anticiparea sa cu privire la faptul că moralul trupelor ar urma să fie mai înalt în timpul sărbătorilor de sfârșit de an.

„În principiu, înțelegem că inamicul este ateu, așa că aceasta este doar o altă zi de război”, a spus el.

Autoritățile ucrainene au intensificat, de asemenea, o campanie de redenumire a străzilor și așezărilor, precum și de îndepărtare a statuilor și monumentelor legate de trecutul țarist și sovietic.

Citește și: Scrisoarea unei fetițe din Iași pentru Moș Crăciun te va face să lăcrimezi: „Tot ce îmi doresc este un bănuț de ciocolată”