UDMR nu susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Kelemen Hunor: „Noi nu vom semna. Nici nu văd o catastrofă”

Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu va semna o moţiune de cenzură. Liderul UDMR consideră că nu i se pare oportun ca o moţiune de centură să fie depusă într-o perioadă în care există alte probleme care trebuie gestionate. De asemenea, el nu crede că acest demers ar fi o catastrofă deaorece este un instrument constituţional pe care Opoziţia îl are la dispoziţie.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 12:12
UDMR nu susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Kelemen Hunor: „Noi nu vom semna. Nici nu văd o catastrofă”

Preşedintele UDMR a fost întrebat dacă Uniuea va semna moţiunea de cenzură anunţată de PSD pentru luna august.

„Nu ştiu. Nu am discutat. Vom discuta la momentul potrivit. Nu cred că, în perioadele în care sunt alte probleme, e oportun să vii cu o moţiune de cenzură, dar nici nu văd o catastrofă, fiindcă este un instrument constituţional în mâna Opoziţiei. Depinde de foarte multe chestiuni care se vor întâmpla în august.

Noi nu vom semna o moţiune de cenzură. Asta e 100%. Mai departe, mi-e greu să spun, că în acest moment discutăm doar teoretic că ar exista, va exista, e posibil. Când va exista, atunci putem intra în detalii”, a precizat Kelemen Hunor, miercuri la RFI.

Kelemen Hunor, despre amânarea alegerilor: „Nu vom rezolva absolut nimic”

„Cu amânarea alegerilor nu vom rezolva absolut nimic, vom crea alte probleme. În acest moment, eu nu cred că amânarea alegerilor ar fi o soluţie bună pentru autorităţile locale, ci ar amâna doar până când, până unde, până anul viitor? Şi ce se va rezolva? Rămân autorităţile locale cu primari şi consilieri locali, care nu au mandatul reînnoit, nu au legitimitatea necesară pentru a munci. Eu cred că în ziua alegerilor, prin dublarea secţiilor de votare, se poate reduce riscul de îmbolnăvire şi asta ar fi soluţia pentru ziua alegerilor”, a mai precizat liderul UDMR.

Dacă autorităţile vor decide amânarea alegerilor, acestea ar putea fi organizate abia în mai sau iunie 2021, susţine Kelemen Hunor.

„Dacă amânăm, atunci înseamnă că undeva anul viitor în mai, în iunie, putem organiza, nu cred că pot fi organizate mai repede. Pentru că nu cunoaştem foarte-foarte multe încă despre acest virus, nu se ştie când va fi valul doi, cum va arăta valul doi, dacă va fi în primăvara anului viitor, dacă va fi în iarna care ne aşteaptă, o iarnă oricum dificilă. Deci din acest punct de vedere, nici ştiinţific nu poţi să aduci argumente că va fi mai bine peste jumătate de an, peste un an, peste cât timp, din păcate”, a conchis preşedintele UDMR.

PSD anunţă moţiune de cenzură şi o propunere de premier. De ce este chemat Iohannis în Parlament

Potrivit News.ro, liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunţat că în mod „categoric” social-democraţii vor introduce în luna august moţiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban. Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că au fost deja strânse 202 semnături pentru introducerea moţiunii.


loading...