UDMR susţine un guvern de uniune a forţelor de dreapta: „PNL şi USR-PLUS au câte o propunere de premier. Dacă nu se ajunge la o concluzie, avem şi noi 2-3 nume”

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat luni, după consultările avute cu Preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, că partidul pe care îl reprezintă susţine un guvern de uniune al forţelor de dreapta, alături de PNL şi Alianţa USR-PLUS, şi crede că premierul ar trebui să fie dat de partidul cu cel mai mare procentaj, adică PNL.

14 dec. 2020, 16:24
UDMR susţine un guvern de uniune a forţelor de dreapta: „PNL şi USR-PLUS au câte o propunere de premier. Dacă nu se ajunge la o concluzie, avem şi noi 2-3 nume”

UDMR susţine un guvern de coaliţie a forţelor de dreapta, dar în momentul de faţă există două propuneri de premier, din partea PNL şi USR-PLUS, astfel că, dacă negocierile nu sunt închiate cât mai curând, UDMR ar fi obligat să vină cu o propunere proprie, a susţinut luni Kelemen Hunor.

„Un accent deosebit trebuie pe infrastructura, agricultura, bineinteles si pe educatie. Am avut discutii preliminare cu PNL si USR-PLUS, pentru a incepe creionarea unui program de guvernare. Trebuie sa continuam discutiile, pentru ca ieri ne-am blocat. Trebuie incredere intre parteneri si trebuie sa luam in calcul si argumentele politice si aritmetica parlamentara, pentru ca daca mergem doar pe aritmetica parlamentara, ajungem la conflict.

UDMR va propune un premier propriu, dacă PNL şi USR-PLUS nu se pun de acord

Eu cred ca cel care are o majoritate in interiorul coalitiei trebuie sa dea prim-ministrul. In momentul acesta PNL si USR au cate o propunere, iar in aceste conditii era firesc sa avem si noi. Am spus ca avem si noi 2-3 nume, dar nu am spus azi niciun nume, dar daca nu se va ajunge la o concluzie, vom veni si noi cu o propunere nominala. Nu am facut-o pana acum, pentru ca nu am vrut sa crestem zgomotul de fond.”, a declarat Kelemen Hunor, la Digi24.

Citeşte şi: Consultări la Cotroceni. Klaus Iohannis a discutat cu delegaţiile PSD, PNL şi USR PLUS. AUR a întârziat!