UDMR va relua negocierile cu PSD privind colaborarea în teritoriu

UDMR va relua negocierile cu PSD, după campania electorală, în judeţele în care nu s-a ajuns la o soluţie de guvernare locală, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, fiind de părere că dacă formaţiunile guvernează împreună la nivel naţional trebuie să găsească o soluţie şi în teritoriu, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
17 mai 2014, 09:51
UDMR va relua negocierile cu PSD privind colaborarea în teritoriu

El a explicat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că, în ciuda unor declaraţii ”deranjante” din campania electorală, coaliţia cu PSD va merge mai departe şi după alegerile din 25 mai, nefiind tensiuni la nivel naţional, dar, potrivit acestuia, trebuie reluat dialogul în teritoriu.

Merge mai departe coaliţia cu PSD-ul, nu va fi nicio problemă. În campania electorală tot timpul apar declaraţii, apar luări de poziţii care sunt deranjante din toate părţile. Trebuie să fim conştienţi că după campania electorală această coaliţie va merge înainte”, a spus Kelemen Hunor.

Potrivit preşedintelui UDMR, există judeţe unde lucrurile merg foarte bine şi altele în care nu, dar asta nu înseamnă că lucrurile vor rămâne aşa până la finalul mandatului.

„La nivel local diferă foarte mult. Şi la Satu Mare există o nuanţă extrem de importantă, dar aici cred că după alegeri trebuie reluat dialogul. Sunt judeţe unde lucrurile merg foarte bine, în alte judeţe lucrurile nu merg foarte bine, au rămas judeţe unde noi am rămas cu PDL-ul, sau municipii importante, sunt locuri unde PNL-ul a rămas cu PSD-ul. Din acest punct de vedere, după ce am intrat în coaliţie cu PSD-ul nu a existat o obligaţie ca la nivel local peste tot să reluăm coaliţiile făcute în 2012, nici nu prea este posibilă o astfel de soluţie. De aceea am spus că la nivel local, judeţean, nuanţele şi diferenţele sunt vizibile. Asta este natura coaliţiei noastre în acest moment, nu înseamnă că aşa rămâne până la sfârşitul mandatului”, a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat că negocierile vor fi reluate după campania electorală în judeţele unde nu s-a ajuns la o concluzie.

„Discuţiile am început în toate judeţele, în unele am finalizat, în altele nu, campania electorală nu este o perioadă foarte bună pentru astfel de înţelegeri, fiindcă vrei, nu vrei, cu toate că nu avem neapărat un electorat comun, totuşi există ciocniri mai puternice sau mai puţin vizibile. După campania electorală facem evaluările noastre, şi noi şi alţii şi vom ajunge cu toţii la concluzia că dacă guvernăm împreună atunci şi la nivel local, unde se poate, trebuie să găsim o soluţie comună”, a mai spus acesta.