UE blochează vizele şi îngheaţă conturile celor care se fac VINOVAŢI de CRIZA din UCRAINA

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană (UE) au convenit joi, la Bruxelles, să blocheze vizele şi să le îngheţe conturile acelora care au mâinile 'pătate de sânge' în Ucraina, a anunţat joi şefa diplomaţiei italiene, Emma Bonino, la încheierea unei reuniuni de criză, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

RomaniaTV.net
20 feb. 2014, 18:38
UE blochează vizele şi îngheaţă conturile celor care se fac VINOVAŢI de CRIZA din UCRAINA

Uniunea Europeană a ajunsla un acord privind interzicerea vizelor şi îngheţarea conturilor celor responsabili de vărsarea de sânge în Ucraina. „Am luat decizia, în strânsă coordonare cu cei trei miniştri care negociază la Kiev, să acţionăm foarte rapid, în următoarele ore, pentru a-i priva de vize şi pentru a le îngheţa conturile celor care sunt pătaţi de sânge„, a declarat ministrul italian, la ieşirea de la reuniune, relatează Agerpres.

Un număr de 67 de manifestanţi au fost ucişi de marţi şi până în prezent, iar trupurile lor se află la serviciul de medicină judiciară, au informat joi autorităţile municipale din Kiev într-un comunicat. Pe de altă parte, miniştrii afacerilor externe german, francez şi polonez, aflaţi la Kiev, au discutat joi cu preşedintele ucrainean „proiecte de foaie de parcurs” care ar putea contribui la ieşirea pe cale paşnică din criză, după care au început convorbiri cu liderii opoziţiei ucrainene, hotărând să rămână la Kiev până vineri, pentru a continua convorbirile.