UEFA: Campionatul European s-ar putea amâna, dacă Ucraina nu poate organiza meciuri

O eventuală suspendare a meciurilor de la Campionatul European de fotbal în Ucraina, coorganizatoare alături de Polonia, ar conduce inevitabil la amânarea competiţiei, susţine directoul UEFA, Martin Kallen, informează presa spaniolă.

RomaniaTV.net
30 apr. 2012, 15:00
UEFA: Campionatul European s-ar putea amâna, dacă Ucraina nu poate organiza meciuri

În cazul în care Euro-2012 nu se va putea desfăşura în Ucraina „ar exista o singură posibilitate: amânarea turneului pentru alt an”, conform lui Kallen.

Kallen susţine că UEFA monitorizează situaţia din Ucraina zilnic şi deocamdată nu există motive pentru a se schimba ceva. „Dacă situaţia devine prea periculoasă, atunci turneul nu va avea loc. Organizăm o sărbătoare a fotbalului, nimic altceva”, a spus Kallen.

El a respins posibilitatea ca meciurile programate în Ucraina să se dispute în Germania, apreciind că un astfel de transfer „nu se poate realiza în aşa de puţin timp”.

O serie de voci au solicitat vineri, în Uniunea Europeană (UE), organizatorilor Campionatului European de fotbal în Ucraina şi Polonia să acorde atenţie cazului opozantei ucrainene Iulia Timoşenko, însă UEFA a apărat competiţia de la Kiev. Preşedintele UEFA, Michel Platini, a apărat desfăşurarea Euro-2012 în Ucraina, în pofida criticilor cu privire la problemele de democraţie din această ţară.

Timoşenko, în vârstă de 51 de ani, a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Ea suferă de dureri la spate, iar la sfârşitul săptămânii trecute a intrat în greva foamei pentru a denunţa ceea ce, în opinia sa, constituie o răzbunare personală din partea preşedintelui Viktor Ianukovici, ales în 2010, şi pentru a protesta faţă de „reprimarea politică” şi violenţelor la care a fost suspusă în închsioare.