Surpriza avută de un bărbat după ce a cumpărat doi căţeluşi: Mi s-a spus că sunt buni pentru pază, dar acum…

Un chinez a constatat recent că animalele de companie pe care le creştea nu erau câini, aşa cum fusese informat când le-a cumpărat, ci urşi negri asiatici.

03 iul. 2015, 16:28
Surpriza avută de un bărbat după ce a cumpărat doi căţeluşi: Mi s-a spus că sunt buni pentru pază, dar acum…

În urmă cu doi ani, Wang Kaiyu, care locuieşte în ţinutul Maguan, din sud-vestul provinciei Yunnan în apropierea graniţei cu Vietnam, a cumpărat doi căţeluşi – după cum credea el – de la un bărbat vietnamez, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Ciobanul care s-a luptat cu ursul ca să-şi salveze câinele. Alte istorii şi reţete de la stână

Când lucram la fermă de banane, un bărbat vietnamez a venit cu doi pui foarte arătoşi, spunându-mi că sunt câini de pază foarte buni, aşa că i-am cumpărat„, a declarat Wang, care a adăugat că i-a crescut cu multă atenţie, însă pe măsură ce se dezvoltau a observat că aceştia nu aveau comportament tipic câinilor, ci prindeau şi mâncau puii de găină.

 

Wang a vizitat o expoziţie de animale sălbatice protejate de lege şi abia atunci a realizat că cei doi ‘căţei’ ai săi erau de fapt urşi dintr-o specie asiatică protejată de legile din Vietnam.

Citeşte şi TOP 10 rase de câini interzise FOTO

Îi iubesc foarte mult, iar mulţi oameni mi-au oferit sume mari de bani pentru a-i cumpără, dar nu am fost de acord„, a spus Wang, care a cerut ajutorul poliţiei pentru a le găsi puilor de urs un habitat potrivit.

La 30 iunie urşii au fost duşi la Centrul de reabilitare şi salvare a speciilor sălbatice din Yunnan. Un responsabil al centrului a declarat că cei doi pui, mascul şi femelă, au aproape trei ani şi au o stare de sănătate foarte bună. Urşii negri asiatici sunt specii protejate şi în China.