Uleiul de avocado: Beneficiile pe care le aduce părului tău

Uleiurile au un rol esențial pentru prevenirea ruperii părului. Scalpul produce în mod natural o substanță uleioasă numită sebum, dar în unele cazuri aceasta nu este suficientă pentru a menține părul hidratat, ceea ce face ca părul să fie uscat și predispus la rupere.

RomaniaTV.net
25 iul. 2018, 08:24
Uleiul de avocado: Beneficiile pe care le aduce părului tău

Iată ce beneficii are uleiul de avocado pentru păr:

Reduce mătreața

Scalpul bine hidratat contribuie la creșterea unui păr sănătos. Dacă pielea este uscată și se descuamează, masarea uleiului de avocado pe scalp înainte de a spăla părul și a aplica balsam poate remedia această problemă. Uleiul de avocado reduce mătreața prin hidratarea pielii și prevenirea descuamării scalpului.

Previne ruperea

Firele de păr se rup mai ușor dacă sunt uscate și deshidratate. Acoperirea firelor cu un strat subțire de ulei de avocado poate face părul să devină mai flexibil și mai elastic. De asemenea, pentru a preveni rupere, este recomandat să-ți tratezi părul cu blândețe și să-l descurci cu peria întâi la vârfuri, în loc să tragi cu putere de la rădăcină către vârfuri. Ar trebui să eviți elasticele de păr și clamele din metal sau plastic. Folosește elastice de păr acoperite cu material textil. Uleiul de avocado nu poate repara părul puternic deteriorat, dar va preveni degradarea și mai puternică a lui.

Citeşte şi Mască de păr. 6 tratamente naturale pentru păr gras, păr uscat. Cum să previi căderea părului

Descurcă părul

Aplicând ulei de avocado pe vârfuri poți ajuta la o descurcare mai ușoară a părului. Folosind degetele, acoperă vârfurile cu o cantitate foarte mică de ulei de avocado, pentru a descurca mai ușor părul. Cu un pieptăn cu dinți rari, descurcă cu grijă nodurile de păr. După ce ai descurcat părul, poți folosi o perie sau un pieptăn cu peri deși.

Citeşte continuarea pe Eva.ro.