Ultima nebunie la americani: Topless pe stradă VIDEO

Zeci de femei şi bărbaţi au defilat topless în centrul Manhattan-ului, pentru a cere dreptul ca femeile să meargă în sânii goi oriunde în Statele Unite.

RomaniaTV.net
27 aug. 2012, 05:53
Ultima nebunie la americani: Topless pe stradă VIDEO

Organizatorii ineditei manifestaţii au explicat că militează astfel pentru drepturi egale pentru bărbaţi şi femei.

„Este vorba de drepturi egale. Nu este vorba numai despre a-mi arăta sânii sau a vrea să ies în evidenţă. Este vorba pur şi simplu despre drepturi egale. În trecut, era ilegal şi pentru bărbaţi să îşi arate pieptul”, a declarat organizatoarea manifestaţiei, Karen Heaven.

Deşi statul New York le permite femeilor să iasă topless în public, acest lucru nu este valabil în alte state americane. Nici măcar în cazul alăptatului.

„Este foarte important să promovez alăptatul în public. De fapt de asta sunt aici, dar cred şi în libertate deplină. Cred în întoarcerea la natură, ştiţi. Partea de sus este numai jumătate. Cred că îi ajută pe mulţi bărbaţi în ceea ce priveşte voyeurismul. Nu cred că majoritatea bărbaţilor, poate inclusiv eu, se află aici pentru altceva în afară de a se uita la sâni. „, a adăugat Heaven. 

Lăsând la o parte politica, o parte dintre spectatori au avut propriile lor motive pentru a veni să vadă marşul.

Manifestaţia a avut loc cu ocazia Zilei Egalităţii Femeilor, care marchează ziua în care femeile din Statele Unite au primit drept de vot.