Ultima speranţă a lui Zelenski: „Soarta Donbasului se decide la Severodoneţk”

Președintele Volodimir Zelenski a spus că Severodonețk a rămas epicentrul confruntării din Donbas. Potrivit acestuia, soarta Donbass-ului se decide acolo, acum.

08 iun. 2022, 23:37
Ultima speranţă a lui Zelenski: „Soarta Donbasului se decide la Severodoneţk”

„Conform rezultatelor acestei zile, cea de-a 105-a zi a războiului pe scară largă declanţat de Rusia, Severodonețk rămâne epicentrul confruntării din Donbas. Ne apărăm pozițiile și provocăm pierderi semnificative inamicului. Aceasta este o bătălie foarte acerbă, foarte dificilă. Probabil unul dintre cele mai grele pentru acest război. Sunt recunoscător tuturor celor care apără frontul pe această direcție. În multe privințe, acolo se decide soarta Donbas-ului”, a transmis Zelenski, în apelul de seară către ucraineni, citat de Pravda.

În plus, Zelenski a mai spus că a semnat un decret de acordare de distincţii apărătorilor ucraineni. Astfel, preşedintele a premiat 285 de luptători, 68 dintre ei postum.

Citeşte şi Zelenski, enervat de apelul lui Macron de a nu umili Rusia. „Pe noi nu ne umilesc, pe noi ne ucid”

În acelaşi timp, acesta a mai spus că o ”Carte a torţionarilor”, care documentează autorii crimelor de război comise, atât soldaţi ai armatei ruse, cât şi comandanţii acesteia, va fi lansată în Ucraina. ”Acestea sunt fapte specifice referitoare la anumite persoane care se fac vinovate de anumite crime violente împotriva ucrainenilor”, a afirmat Zelenski.

”Cartea torţionarilor” este unul dintre ”fundamentele responsabilităţii nu numai a autorilor direcţi ai crimelor de război – soldaţii armatei de ocupaţie, ci şi comandanţii acestora. Cei care au dat ordine. Cei care au făcut posibil tot ce au făcut în Ucraina. În Bucea, în Mariupol, în toate oraşele noastre, în toate comunităţile în care au ajuns”, a subliniat liderul ucrainean.

Citeşte şi Focul se va stinge: ce vicii, conform horoscopului chinezesc, îl vor conduce pe Zelenski spre prăbușire


loading...