Ultimatum UDMR la adresa PDL. Coaliţia, sub semnul întrebării

UDMR a dat ultimatum PDL pentru a rezolva problema de la UMF Târgu Mureş, astăzi fiind termenul limită pentru rezolvarea problemei. Liderii coaliţiei sunt în şedinţă în acest moment pentru a rezolva tensiunile. Soluţia agreată de udemerişti este înfiinţarea unei linii de predare în limba maghiară la universitatea din Târgu Mureş.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 09:06
Ultimatum UDMR la adresa PDL. Coaliţia, sub semnul întrebării

Poziţia ultimativă a Uniunii este determinată de faptul că precedentele două şedinţe ale coaliţiei de guvernare nu au condus la o rezolvare satisfăcătoare pentru UDMR. În aceste circumstanţe, UDMR ameninţă PDL că va pleca de la guvernare.

Liderii maghiari cer înfiinţarea unei linii de predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, o variantă atenuată faţă de cea susţinută iniţial, anume o facultate separată pentru maghiari.

PDL încearcă să evite satisfacerea acestei cereri întrucât ar provoca un precedent pentru toate universităţile cu reprezentare consistentă a minorităţilor. Pe de altă parte, democrat-liberalii nu vor să determine ruperea coaliţiei, mai ales că UDMR poate invoca în sprijinul cererilor sal Legea educaţiei.