Ultimul mesaj public al lui Adi Bărar, înainte să treacă în neființă: ”Zilele trec, dar noptile-s de coșmar”. Fondatorul trupei Cargo a murit la 61 de ani

Adi Bărar, chitaristul şi liderul trupei Cargo, s-a stins din viaţă luni dimineaţă, după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 la sfârşitul lunii februarie.

08 mart. 2021, 09:50

Fondatorul trupei Cargo ajunsese de urgenţă la spital pe 25 februarie şi fusese internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara. Adi Bărar a început să aibă complicații din cauza COVID.

Pe 15 ianuarie a fost ziua lui de naștere și tot atunci a postat ultimul său mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi, 15 ianuarie, am adăugat încă o pagină la calendar… ”Zilele trec dar noptile-s de cosmar. Vinul e bun dar, sufletul mi-e amar”. Vorba cantecului ! Sper ca 2021 sa nu fie ca 2020 !!!”, a scris Adrian Bărar la vremea aceea.

Vestea dureroasă a decesului său a fost comunicată pe pagina oficială de Facebook a trupei Cargo. Componenţii trupei au scris un mesaj emoţionant:

„Aşa intens cum a trăit toată viaţa pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, aşa a luptat pană azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Barar! 15.01.1960 – 08.03.2021. «Şi de-o fi şi eu să mor/ Nu vreau să vă întristaţi!/ Să cântaţi şi să jucaţi, până în zori… / Şi dacă din când în când/ O să mă primiţi în gând/ VOI FI APROAPE DE VOI!»“

“Artistul Adi Barar a fost internat în data de 23 feb 2021, acum două zile. A fost adus prin serviciul UPU direct pe secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara. Starea lui este critică, dar stabilă. El a fost depistat cu COVID.

Are comorbidități importante putem spune că starea lui este stabilă acum, el nu este totuși în afara oricărui pericol”, spunea medicul Raul Pătrașcu, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, potrivit Antena 3.

Adi Bărar s-a născut pe 15 ianuarie 1960, la Timişoara, A început să cânte la chitară încă de pe când nici nu împlinise 9 ani. În 1985 a fondat trupa rock Cargo, una dintre cele mai longevive şi mai de succes formaţii de gen din România.

Unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni din România, Adi Bărar s-a confundat cu istoria trupei Cargo, o trupă iubită de sute de mii de fani. Cargo a fost înfiinţată în Timişoara, în 1985, în formula: Adi Bărar (chitară), Carol Bleich (baterie), Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (bas), Dinel Tollea (clape) şi Nae Tarnotzi (voce). După mai multe schimbări de componenţă, Leo Iorga a fost cooptat ca solist. El a făcut parte din trupă până în 1989, an în care Ovidiu Ioncu, poreclit “Kempes“, a câştigat concursul organizat pentru postul de solist. În 1992, Cargo a lansat albumul de debut, „Povestiri din gară”, care cuprinde nouă piese. Componenţa trupei a suferit, în continuare, modificări. În 1995, a apărut al doilea material discografic – „Destin”.


loading...