Ultimul ŞTRUMF din lume a murit: Povestea bărbatului ajuns celebru după ce pielea lui a devenit ALBASTRĂ VIDEO

Un bărbat de 62 de ani, devenit celebru pe internet după ce s-a îmbolnăvit de o boala rară, numita argyria, care transformă culoarea pielii şi albul ochilor intr-o nuanţă de albastru, a murit în cursul zilei de luni în urma unui infarct miocardic. Boala este provocată de argintul coloidal, o substanţă folosită în medicină.

25 sept. 2013, 15:36

Paul Karason avea 62 de ani atunci când a murit în cursul zilei de luni într-un spital din Washington. Potrivit Daily Mail, el a fost internat după ce a suferit un infarct. Ulterior, el s-a îmbolnăvit de pneumonie şi a avut o criză puternică.

Citeşte şi O boală rară face pielea şi organele albastre – este provocată de un produs găsit şi în România

El a devenit celebru în 2008, după ce pielea sa a devenit albastră, un efect secundar al argintului coloidal, substanţă pe care bătrânul a folosit-o peste un deceniu pentru a trata dermatita de pe faţă. Datorită coloritului bizar, el a fost poreclit „Papa Ştrumf” de copiii pe care îi întâlnea pe stradă.

Chiar dacă un pic de argint nu va avea niciun efect negativ asupra organismului, acest metal nu trece complet prin corp. El lasă săruri de argint în organism. În timp, ele se acumulează în corp  și decolorează tot ceea ce ating. Deși partea cea mai vizibilă este pielea, argyria lasă albastru întregul organism, chiar si organele interne, procesul fiind ireversibil.

La început, albul ochilor devine gri. Apoi devine albastru. Unghiile urmează la scurt timp și într-un final toată pielea devine albastră. În mod surprinzător, nu există alte efecte adverse asupra sănătăţii asociate cu argyria (decât cazul ingerării unor doze cu adevărat impresionante de argint coloidal), dar nu există nici o modalitate de a spune ce doză de argint, pentru cât timp, te va face albastru.

Citeşte şi Câine ALBASTRU, descoperit în Texas. Localnicii cred că este legendarul Chupacabra FOTO