Un agent de pază şi-a înscenat bătaia pentru a masca o complicitate la furt

Un agent de pază de la o firmă din oraşul Simeria şi-a înscenat propria agresiune, pe care a şi raportat-o la Poliţie, pentru a masca, de fapt, un furt pe care l-au comis doi prieteni de-ai săi, pentru toate acestea tânărul de 20 de ani primind de la hoţi suma de 50 de lei.

05 iun. 2013, 12:30
Un agent de pază şi-a înscenat bătaia pentru a masca o complicitate la furt

O presupusă agresiune a fost semnalată în cursul nopţii de marţi spre miercuri la Poliţia oraşului Simeria. O persoană a anunţat, la telefon, că agentul de pază ar fi fost agresat de patru persoane necunoscute. Una dintre persoane, care ar fi purtat cagulă, l-ar fi imobilizat pe agentul de pază, timp în care celelalte trei au sustras mai multe mărfuri şi motorină. Cei patru ar fi plecat apoi cu un autoturism al cărui număr de înmatriculare nu a putut fi reţinut.

Citeşte şi: Agenţi de pază de la o fabrică de ţigări, duşi la audieri, fiind suspectaţi de furt

Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit însă că agentul de pază nu a fost agresat şi că, dimpotrivă, i-a ajutat pe doi prieteni să fure mai multe mărfuri dintr-un depozit.

„Suspecţii i-au promis agentului de pază suma de 50 lei pentru faptul că i-a lăsat să sustragă bunurile, sumă pe care urma să o primească după valorificarea acestora. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu.

Potrivit Agerpres, prejudiciul cauzat prin furt va fi calculat de conducerea firmei.