Un alt FOCAR de coronavirus în Prahova. Medici şi pacienţi testaţi pozitiv

U număr de 21 de persoane, dintre care pacienţi şi angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina, au fost testataţi pozitiv pentru testul de coronavirus. 

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 12:05
Un alt FOCAR de coronavirus în Prahova. Medici şi pacienţi testaţi pozitiv

Dintre persoanele infectate, 21 au fost confirmate într-o secţie a Spitalului de Psihiatrie Voila, acolo unde DSP Prahova a descoperit în această săptămână un focar de infecţie, potrivit adevarul.ro.

În primă fază, a fost vorba de 13 angajaţi, ulterior, după testarea întregului personal şi a pacienţilor, au mai fost înregistrare confimări cu SARS-CoV-2 la 16 pacienţi şi alţi cinci angajaţi. Potrivit unor surse medicale, virusul a fost adus în spital după ce o asistentă medicală s-a întros la serviciu din concediu. Aceasta a prezentat simptome, s-a testat voluntar, iar rezultatul a confirmat suspiciunea.

Citeşte şi: Cum se face selecţia pacienţilor cu COVID pentru Terapie Intensivă. Explicaţiile unui medic de la Institutul „Marius Nasta”

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1940 de persoane. Dintre acestea, 2351 au fost declarate vindecate şi externate, iar 82 au decedat.

Conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane (două de sex feminin, cu vârstele de 67 şi 70 de ani, şi una de sex masculin, cu vârsta de 60 de ani). Toate prezentau comorbidităţi. Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 26 de pacienţi, dintre care 19 sunt ventilaţi.


loading...