Un angajat de la NBC News a murit după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus

Tehnicianul de la NBC News, care lucra la sediul din New York, a murit joi după ce a fost testat pozitiv de coronavirus. Din primele informaţii transmise de medici, anagajtul suferea şi de alte probleme de sănăatet. 

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 15:54
Un angajat de la NBC News a murit după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus

Larry Edgeworth, un angajat de mult timp al NBC și tatăl a doi copii, a murit joi, în urma confirmării lui cu coronavirus. Bărbatul suferea şi de alte boli, astfel că virusul i-a fost fatal, susţinând teoria medicilor cu privire la faptul că noul coronavirus nu este letal decât atunci când persoanele au şi alte afecţiuni care pot fi agravate. 

Președintele NBC, Andy Lack, a dezvăluit, vineri, vestea morții lui Edgeworth într-un e-mail către angajații rețelei. Lack a spus că Edgeworth a „suferit de alte probleme de sănătate care l-au determinat să-şi piardă viaţa”. 

Citeşte şi: Coronavirus în Iordania. Se interzice ieşirea din casă din cauza epidemiei

„Sunt profund întristat să vă spun că am pierdut un membru al familiei noastre NBC News. Larry Edgeworth a murit ieri”, a spus Lack.

Oficialii din domeniul sănătății spun că, în timp ce marea majoritate a persoanelor se recuperează de la coronavirus, persoanele în vârstă sau care au condiții medicale subiacente sunt cele mai vulnerabile la boli grave.

‘Mulți dintre voi au fost suficient de norocoși să lucreze cu Larry de-a lungul anilor, așa că știți că el a fost tipul pe care l-ați dorit de partea dvs. indiferent de locul în care vă aflați’, a spus Lack.

Citeşte şi: Teste pentru depistarea bolii cauzate de coronavirus (COVID-19), scoase la vânzare pe internet. Poliţia face verificări

În prezent, există mai mult de 5.200 de cazuri de coronavirus, conform autorităţilor din New York. Numărul crește parțial din cauza unei creșteri dramatice a testării. New York a testat cumulativ 22.000 de oameni, inclusiv peste 7.500 în ultima zi, a spus guvernul Andrew Cuomo.

În timp ce oficialii se așteaptă ca marea majoritate a cazurilor de coronavirus să nu necesite spitalizare, spitalele sunt asaltate de pacienți, iar oficialii sunt îngrijorați că centrele medicale vor rămâne fără elemente cheie necesare pentru a le trata.