Un angajat de pe ambulanţă a povestit cu lux de amănunte despre perioada când a fost infectat cu COVID: „Boala aceasta este perversă”

Asistentul medical Constantin Paleu este primul angajat de la ambulanţă din România, care a fost infrectat cu noul coronavirus. Acesta lucrează în cadrul Serviciului de Ambulanță București Ilfov, unde până în prezent 50 de persoane au fost diagnosticate cu boala, din care 13 sunt cazuri active.

RomaniaTV.net
21 sept. 2020, 10:54
Un angajat de pe ambulanţă a povestit cu lux de amănunte despre perioada când a fost infectat cu COVID: „Boala aceasta este perversă”

Constantin Paleu a povestit pentru digi24.ro prin ce a trecut după ce a fost infectat cu COVID-19, dar și cum și-a dat seama că ar putea avea boala.

„Eram în tura de zi, eram la Spitalul Obregia, tocmai dusesem un pacient pentru internare. Venind la ambulanță, i-am spus colegului: Bogdan, nu mă simt bine. Este foarte emoționant să-mi aduc aminte. (Plânge) Și zic: am o stare pe care n-am avut-o niciodată”, a povestit acesta.

Citeşte şi: Patru elevi de la trei şcoli diferite din sectorul 4, confimaţi cu COVID. Toate cadrele didactice vor fi testate

În urma efectuării unui test de coronavirus a aflat faptul că are boala. Ulterior, a fost internat timp de 26 de zile.

„Cam tot timpul ăsta de internat mă suna doamna manager, mă suna și dimineața, și la prânz, și seara: Hai acasă! Nu mai iese odată negativ? Îmi tremură picioarele, chiar am emoții, că-mi aduc aminte de… A fost ceva de groază. Eram singur în cameră, erau doctorii cu combinezoane, cu viziere, nu știam dacă e infirmier, dacă e asistent, dacă e medic, eram singur în cameră, auzeam: China moare, Franța moare, Italia moare. Mă gândeam: mă culc, dacă mă scol a doua zi cu dispnee? Da, a fost ceva de neuitat”, a mai relatat acesta.

Citeşte şi: Cinci profesori din Timişoara s-au infectat cu coronavirus. Liceul a intrat în scenariul ROŞU

Pe toată perioada în care a fost internat în spital, asistentul medical, care a fost speriat de cumplita boală și manifestările ei, a fost sprijinit de familie, dar și de colegii lui de pe ambulanță care, de câte ori veneau la spitalul în care era internat, claxonau pentru a-i arăta că sunt alături de el.

„Mă sunau și-mi dădeau o mică sirenă: Suntem la pavilion lângă tine. Da, au fost tot timpul lângă mine, toți, chiar și cei din țară. Și toți se întrebau: cum, chiar tu, care purtai și două măști?!”, a mai povestit Constantin Paleu.