Un autobuz plin cu pasageri a luat foc. Clipe de panică în Galaţi

Au fost clipe de panică, luni, în Galaţi. Un autobuz plin cu pasageri a fost cuprins de flăcări. Cel mai probabil cauza incendiului a fost un scurtcircuit la motor.

22 feb. 2021, 17:38
Un autobuz plin cu pasageri a luat foc. Clipe de panică în Galaţi
Un autobuz plin cu pasageri a luat foc. Clipe de panică în Galaţi

Un autobuz plin cu pasageri a luat foc. Incidentul s-a petrecut, luni, în Galaţi. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, cei 25 de călători s-au autoevacuat când au observat fumul care ieşea din motorul autovehiculului.

Un autobuz plin cu pasageri a luat foc. Pompierii au intervenit de urgenţă

Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi, din fericire, au reuşit să stingă rapid flăcările. Cel mai probabil, cauza incendiul este un scurtcircuit la compartimentul motor.

Potrivit directorului societăţii locale de transport în comun Transurb Galaţi, autobuzul care a luat foc avea o vechime de peste 15 ani. El a declarat că un alt autobuz a luat foc, săptămâna trecută, în autobaza Transurb, iar în total societatea locală de transport public are 14 astfel de autobuze pe traseele din municipiul Galaţi, potrivit Agerpres. 

Directorul Transurb a mai precizat că motivul pentru care aceste autobuze vechi încă sunt folosite în trafic este legat de faptul că mijloacele de transport în comun noi, achiziţionate în ultimii ani, nu acoperă decât 60% din necesar.

Astfel, din 2017 şi până în prezent, parcul auto Transurb s-a înnoit cu 18 troleibuze, 40 de autobuze şi 20 de minibuze, toate noi, iar până la finalul lunii aprilie vor mai fi introduse pe trasee alte 20 de autobuze hibrid, din care deocamdată doar două au fost aduse la Galaţi.

Citeşte şi Incendiu în zona Podului Izvor. Opt autospeciale intervin pentru stingera focului

Incendiu puternic în Botoşani. Femeie găsită moartă lângă sobă

Incendiu puternic în localitatea Silişcani din judeţul Botoşani. O femeie în vârstă de 86 de ani a fost găsită moartă lângă sobă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), un vecin a observat că flăcările au cuprins casa femeii şi a alertat imediat autorităţile. Două butelii de aragaz aflate în interior au explodat înainte de intervenţia pompierilor.

Citeşte şi Incendiu la Politehnica București. Arde clădirea Rectoratului

„La faţa locului au ajuns trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti şi Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar şi pompierii voluntari. La sosirea forţelor de intervenţie, ardea întreaga locuinţă, iar tavanul era prăbuşit. Întrucât existau informaţii că proprietara nu a reuşit să iasă din casă, pompierii au început căutările concomitent cu acţiunea de stingere. Din nefericire, bătrâna a fost găsită decedată, lângă sobă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU.

Potrivit pompierilor, cel mai probabil incendiul a fost generat de jarul căzut din sobă.