Incident devastator! Un autobuz școlar a intrat în mulțime. Cel puțin trei morți și mai mulți răniți

Un autobuz școlar a intrat într-o mulțime de oameni în Spania. Trei persoane și-au pierdut viața și mai multe au fost grav rănite.

10 oct. 2023, 19:40
Incident devastator! Un autobuz școlar a intrat în mulțime. Cel puțin trei morți și mai mulți răniți

Un autocar cu pasageri a intrat din plin într-o mulțime de oameni în orașul Cadiz din Spania. Autobuzul școlar cu 30 de studenți a ieșit de pe carosabil și a intrat într-un grup de trecători, iar trei dintre acesția au fost uciși pe loc. Accidentul a avut loc în Cadiz, în sudul ţării, relatează DPA, potrivit agerpres.ro.

Potrivit primelor informații, șoferul autobuzului școlar ar fi pierdut controlul volanului și a intrat în mai mulți trecători. Trei persoane au murit și alte trei au fost rănite, potrivit serviciilor de urgență spaniole. În același timp, niciunul dintre studenții care se aflau în autobuz nu a fost rănit, potrivit pompierilor care au intervenit în urma accidentului, scrie presa internațională.

Printre morți se numără o femeie în vârstă de 60 de ani, o tânără de 19 ani şi un tânăr minor în vârstă de doar 17, potrivit comunicatului primarului din Cadiz, Bruno García. De asemenea, au existat mai mulţi răniţi, dintre care unul se află în stare gravă.

Citește și: Tânără româncă, moartă în Italia într-un grav accident. Ana Maria a fost omagiată de un oraș întreg

Chiar dacă autocarul a fost grav avariat în urma accidentului, niciunul dintre cei aproximativ 30 de pasageri ai acestuia – toţi studenţi la asistenţă medicală – nu au fost răniţi.

Accidentul s-ar fi produs în momentul în care șoferul autocarului a pierdut controlul vehiculului pe un drum in pantă. Autocarul a traversat mai intai benzile din sens opus, ca mai apoi să ajungă pe trotuar si să lovească un centru comercial, așa au indicat oficiali.

Citește și: Israel a decis înarmarea civililor! S-a dat ordin pentru echiparea masivă a cetățenilor: „Vom răsturna lumea pentru a proteja orașele”

Anchetatorii investighează motivul care ar fi putut să declanșeze accidentul. O teorie investigată este că autobuzul ar fi putut suferi o defectiune la frane in timpul coborarii de pe al doilea pod al orasului andaluz, care este foarte abrupt, si a ajuns pe a doua banda, intrand pe trotuar, unde a lovit statia de autobuz si de taxi, intrand in oamenii care se aflau in acel moment in acea zona, in apropierea unui magazin.

În urma accidentului, primarul din Cadiz a decretat trei zile de doliu național, iar poliţia este în plină anchetă cu privire la circumstanţele producerii accidentului.