Un avion a aterizat forţat într-o comună din Arad VIDEO

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat, în jurul orei 13.00, în apropierea satului Măgulicea, la 120 de kilometri de Arad. Cele două persoane din aeronavă, cetăţeni danezi, nu au fost rănite.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 10:48
Un avion a aterizat forţat într-o comună din Arad VIDEO

Cauza aterizării forţate a fost ceaţa. În aeronava de mici dimensiuni se aflau doi cetăţeni danezi, care se deplasau din Bulgaria spre Ungaria. Nu sunt probleme. Cei doi pasageri sunt bine”, a spus, la România TV, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, Lorena Radu.

Potrivit unor surse din cadrul Centrului de Dirijare a Zborurilor Arad, citate de Mediafax, pilotul anunţase că vizibilitatea este foarte redusă şi are probleme cu aparatura de orientare de la bord, astfel că a decis să aterizeze pe un teren agricol. În urma aterizării aparatul a suferit avarii la o roată şi o aripă.

Incidentul nu a fost anunţat la 112, iar proprietarul aparatului de zbor, înmatriculat în Danemarca, a solicitat unei firme din Arad o macara şi un trailer pentru a ridica şi transporta avionul, arată sursele menţionate.