Un avion de mici dimensiuni a intrat în spaţiul aerian al Washingtonului fără să răspundă la apelurile de la sol. Avionele de luptă F16 care l-au interceptat au creat panică printre locuitorii capitalei SUA

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în SUA. Aparatul de zbor nu a răspuns la apeluri și a fost urmărit de aeronave F16 deoarce încălcase spaţiul aerian din zona Washington DC. Avionul uşor s-a prăbuşit ulterior în munţii din Virginia, spun oficiali.

05 iun. 2023, 08:42
Un avion de mici dimensiuni a intrat în spaţiul aerian al Washingtonului fără să răspundă la apelurile de la sol. Avionele de luptă F16 care l-au interceptat au creat panică printre locuitorii capitalei SUA

Un bang supersonic s-a produs duminică la Washington, când două avioane de luptă au încercat să intercepteze o aeronavă care nu răspundea înainte de a se prăbuşi în statul american Virginia, potrivit unor responsabili citaţi de AFP.

Locuitorii capitalei federale a Statelor Unite şi ai suburbiilor acesteia au raportat că au auzit un zgomot asurzitor care a zguduit ferestrele şi pereţii pe kilometri în jur şi a ridicat multe întrebări pe reţelele de socializare.

Cele două avioane de luptă au decolat de la baza Andrews, în Maryland, a declarat pentru AFP un responsabil al Pentagonului, pentru a urmări un aparat descris de Aviaţia civilă americană (FAA) drept o aeronavă uşoară Cessna Citation care s-a prăbuşit apoi într-o zonă muntoasă din sud-vestul Virginiei.

Aeronava decolase din Elizabethton, în Tennessee (est), pentru a ajunge la Long Island, New York (nord-est), potrivit FAA.

Site-urile de urmărire a zborurilor au arătat că avionul privat s-a întors după ce a ajuns la destinaţie, îndreptându-se spre sud.

Citeşte şi: Operațiunea de salvare după cel mai grav accident feroviar a ajuns la final. Bilanțul autorităților din India a ajuns la 275 de morți și aproape 1.200 de persoane rănite

„Zgomotul puternic care s-a auzit în zona metropolitană a Washingtonului a fost cauzat de un zbor autorizat al Departamentului Apărării. Acest zbor a provocat un bang supersonic”, a indicat pe Twitter Biroul de gestionare a urgenţelor din oraşul Annapolis, situat la aproximativ 50 de kilometri est de capitala federală.

Aparatul pe care avioanele de luptă au încercat să-l intercepteze s-a prăbuşit în apropiere de Montebello, Virginia, la aproximativ 270 de kilometri sud-vest de Washington, în jurul orei 15.30, (19.30 GMT), a raportat FAA.

Avionul prăbuşit era înregistrat în Florida, pe numele firmei Encore Motors din Mellbourne. Potrivit unei surse, la bordul avionului uşor erau patru persoane.

Proprietarul firmei, John Rumpel, a declarat pentru Washington Post că la bord erau fiica lui, o nepoată şi dădaca acesteia.

Avionull Cessna părea să zboare cu pilot automat, potrivit unei surse. Un oficial a precizat că prăbuşirea avionului nu a fost cauzată de avioanele de luptă care îl urmăreau.

Citeşte şi: Au apărut primii burgeri cu insecte. Marele lanț de magazine care a lansat noul produs pe piață