Un avion s-a prăbuşit în Brazilia. Toate cele 14 persoane de la bord au murit

Un avion s-a prăbuşit în Brazilia. 14 persoane au murit în urma unui accident de avion în statul Amazonas din Brazilia, potrivit Reuters

17 sept. 2023, 08:05
Un avion s-a prăbuşit în Brazilia. Toate cele 14 persoane de la bord au murit

Avion prăbuşit în Brazilia. 14 persoane aflate într-un avion de mici dimensiuni au murit sâmbătă după ce aparatul de zbor s-a prăbuşit în statul Amazonas din nordul Braziliei, a declarat guvernatorul statului.

Accidentul a avut loc în provincia Barcelos, la aproximativ 400 de kilometri de capitala de stat, Manaus. „Regret profund moartea celor 12 pasageri şi a doi membri ai echipajului care au fost victime ale accidentului de avion din Barcelos”, a transmis Wilson Lima, guvernatorul statului Amazonas pe platforma X.

Avion prăbuşit: unul dintre cei mai mari jurnalişti, mort în tragedia aviatică. Printre victime, şi fiica unui fost ministru

Se pare că victimele erau turişti. În momentul accidentului, regiunea se confruntă cu precipitaţii abundente, iar cea mai probabilă cauză este o eroare de pilotaj.

Compania aeriană Manaus Aerotaxi a emis un anunţ care confirmă faptul că a avut loc un accident, dar nu oferă detalii despre numărul victimelor.

VIDEO: Un avion militar s-a prăbuşit peste o maşină în Italia. O fetiţă de 5 ani a murit pe loc


„Contăm pe respectarea confidenţialităţii celor implicaţi în acest moment dificil şi vom fi disponibili pentru a furniza toate informaţiile şi actualizările necesare pe măsură ce investigaţia progresează”, se arată în declaraţia citată de Reuters.

Forţa aeriană braziliană a anunţat că anchetatorii de la Centrul de Investigare şi Prevenire ale Accidentelor vor începe o anchetă cu privire la motivele prăbuşirii aeronavei, un Embraer Bandeirante.