Un bărbat a fost condamnat pentru tentativă de omor, după ce a condus băut și fără permis o mașină cu numere false

Bărbatul a fost condamnat la 12 ani și 10 luni de închisoare, după ce a fugit de poliție pentru că era băut, nu avea permis și conducea o mașină cu numere false.

24 ian. 2023, 16:24
Un bărbat a fost condamnat pentru tentativă de omor, după ce a condus băut și fără permis o mașină cu numere false
Bărbat condamnat la 12 ani de închisoare după ce a fugit de poliție pentru că era băut

Bărbatul a fugit de poliție din cauză că era băut, nu deținea permis de conducere și conducea o mașină cu numere false. Acesta a fost condamnat pentru tentativă de omor pentru că pe bancheta din spate se afla o persoană care a fost împușcată de polițiștii care au tras după fugar.

Citește și: Cristian Cioacă, condamnat pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, rămâne în pușcărie. Instanța i-a respins cererea de eliberare

În urma împușcăturii, persoana vătămată a rămas paralizată. Inculpatul a primit 12 ani și 10 luni de închisoare. Este un caz unic în România, fiind pentru prima dată când instanța condamnă o persoană, chiar dacă nu a săvârșit efectiv infracțiunea.

Instanța a motivat prin faptul că dacă persoana urmărită nu încerca să fugă de la locul săvârșirii faptei, atunci agenții de poliție nu ar fi fost nevoiți să folosească armele din dotare și astfel, tragedia nu s-ar fi întâmplat, relatează stiri.tvr.ro.

Citește și: Iulius Șpak, fostul cumnat al Andreei Antonescu, condamnat la 7 ani de pușcărie. Omul de afaceri a fost închis pentru evaziune fiscală