Un bărbat a murit şi o femeie a fost grav rănită în urma unei explozii produse într-un bar

Un bărbat a murit, iar o femeie a fost grav rănită, joi seară, în timp ce se aflau într-un bar din comuna argeşeană Arefu, după ce boilerul unei sobe pe lemne a explodat, deflagraţia nefiind urmată de un incendiu.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 16:14
Un bărbat a murit şi o femeie a fost grav rănită în urma unei explozii produse într-un bar

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Arefu, bărbatul mort, în vârstă de 47 de ani, era un client al barului, iar femeia rănită lucra ca barmaniţă.

„Bărbatul de 47 de ani a murit după 45 de minute de resuscitare, a primit îngrijiri iniţial de la medicul de familie, iar ulterior la faţa locului a venit echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş, dar nu a mai putut fi salvat. Femeia, barmaniţă în bar, a fost lovită puternic la cap şi la mâini”, a declarat primarul localităţii Arefu, Gheorghe Stoican.

Femeia rănită, în vârstă de 47 de ani, a fost preluată de o ambulanţă şi dusă la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş, urmând să fie transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Primarul a spus că în comună a fost oprită alimentarea cu energie electrică mai multe ore pentru realizarea unor lucrări la un transformator, iar cel mai probabil când a fost reluată alimentarea boilerul sobei s-a supraîncălzit şi a explodat.

„În bar erau aceste două persoane, a fost oprit curentul mai multe ore în comună din cauza lucrărilor la un transformator şi probabil că la revenirea alimentării cu energie electrică s-a supraîncălzit cazanul sobei, practic un boiler şi a explodat”, a precizat Gheorghe Stoican.

În urma exploziei, geamurile barului s-au spart, iar pereţii şi tigla de pe clădire s-au fisurat, fiind posibil ca structura de rezistenţă a clădirii să fie afectată.

„Cred că aici nu se mai poate locui şi nu mai poate funcţiona localul, trebuie expertizată clădirea”, a mai spus primarul.

Explozia nu a fost urmată de un incendiu.

Vecinii spun că au auzit o „bubuitură” şi au văzut mult praf, după deflagraţie şi două persoane rănite.

„A fost o bubuitură şi am ieşit la poartă, nu se vedea nimic, era praf mult, am văzut femeia şi bărbatul răniţi, dar mi-a fost frică să mă duc acolo, am crezut că va bubui iar. A venit medicul de familie şi le-a acordat îngrijiri medicale răniţilor, dar erau grav amândoi, bărbatul a murit”, a declarat o localnică.

Poliţiştii au început cercetările la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care a avut loc explozia.