Un bărbat aflat la braconaj a fost luat de apele râului Argeş

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost luat de apele râului Argeş în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce se afla la braconaj împreună cu mai mulţi complici, corpul celui dispărut fiind căutat de pompieri, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
17 aug. 2014, 10:33
Un bărbat aflat la braconaj a fost luat de apele râului Argeş

Incidentul s-a petrecut în municipiul Curtea de Argeş, pe canalul de fugă aflat în aval de microhidrocentrala Noapteş, au anunţat duminică reprezentanţii Inspectoratului de Poliţe Judeţean (IPJ) Argeş. Poliţiştii au găsit la faţa locului trei persoane, printre care şi un minor de 17 ani, care îl însoţiseră pe bărbatul dispărut.

‘Din verificări a rezultat că aceştia au mers la râu împreună cu O.F., de 45 de ani, cu două plase pentru pescuit. Pentru întinderea plaselor perpendicular pe cursul apei, O.F. a încercat să traverseze canalul, iar la un moment dat persoanele aflate pe mal nu l-au mai văzut’, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, inspectorul Mădălin Zamfir.

Pentru căutarea bărbatului dispărut a fost solicitată intervenţia unor echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

‘Un echipaj cu barca pneumatică şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş au intervenit în zona Noapteş, pentru căutarea unei persoane dispărute în canalul de fugă al râului Argeş. După aproximativ o oră, având în vedere condiţiile de noapte, căutările au luat sfârşit, fiind reluate în cursul dimineţii’, se arată într-un comunicat al ISU Argeş.

Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.