Un BĂRBAT cu simptome de Ebola a MURIT în spital

Un cetăţean din Arabia Saudită care prezenta simptome similare celor ale infectării cu Ebola după o călătorie în Sierra Leone a murit miercuri dimineaţa într-un spital din Jeddah (vestul regatului), a anunţat Ministerul saudit al Sănătăţii.

06 aug. 2014, 13:39
Un BĂRBAT cu simptome de Ebola a MURIT în spital

Bărbatul a decedat ca urmare a unui stop cardiac, a precizat ministerul. Bărbatul, care a fost ţinut în carantină, va fi înhumat conform tradiţiei musulmane, dar ţinând cont de precauţiile cerute de autorităţile sanitare mondiale, se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.

Pentru a confirma infectarea sa cu Ebola, autorităţile au apelat la serviciile unui laborator din străinătate, dar rezultatul încă nu este disponibil. Bărbatul în jur de 40 de ani se întorsese dintr-o călătorie de afaceri în statul african şi fusese internat luni în stare gravă.

Citeşte şi Un profesor american: Vaccinul contra virusului EBOLA există, dar nu se vrea să fie folosit

Arabia Saudită a semnalat marţi cazul suspect, amintind că Arabia Saudită nu le mai acordă din aprilie vize cetăţenilor din Sierra Leone, Liberia şi Guineea, din cauza numeroaselor cazuri de febră hemoragică înregistrate în aceste ţări.